Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Aneks do umowy na kolejne 5 lat stałej stopy

Czy ktoś z Was podpisywał wcześniejszy aneks do umowy kredytu hipotecznego na kolejne 5 lat stałej stopy?

Chodzi wyłącznie o zmianę oprocentowania na niższe (a tym samym obniżenie raty), bez zmiany okresu kredytowania, kwoty ani innych parametrów umowy.

Czy w takiej sytuacji bank przeprowadza pełne badanie zdolności kredytowej jak przy nowym kredycie, czy obowiązuje jakaś uproszczona, krótka ścieżka?

Odpowiedz
0 Lajków
radekpl
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
3
0
18-09-2023
Wiadomość 1 z 2 (932 wyświetleń)

Re: Aneks do umowy na kolejne 5 lat stałej stopy

W sytuacji, w której otrzymałeś od nas propozycję przedłużenia okresu stałego oprocentowania nie badamy ponownie Twojej zdolności kredytowej. W razie dodatkowych pytań zachęcamy do kontaktu na czacie w Moje ING, z naszymi specjalistami hipotecznymi.

-----------------
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MateuszS
Moderator
Moderator icon
239
48
02-09-2021
Wiadomość 2 z 2 (892 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Zablokowana gotówka

Przepraszam Cię za ten kłopot z wpłatą. Przekazałem prośbę o pilne rozpatrzenie tego zgłoszenia. Mam nadzieję, że to pomoże.

14-04-2026
Zablokowana gotówka

Dzis wieczorem wpłacają gotówkę przez blika bankomat zablokowal mi cala gotówkę, jestem bez środków do życia, pani na infolinii powiedziała, ze czas na rozpatrzenie to do miesiąca, nie moge pozwolić s...

14-04-2026
Re: List mazalny z banku po spłacie kredytu hipotecznego

1. Przygotowujemy dokumenty do 14 dni od spłaty i wysyłamy listem poleconym. W przesyłce będzie: oświadczenie Banku o zgodzie na wykreślenie hipoteki, kopia notarialna pełnomocnictwa (dla osoby, która

...

13-04-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy