Odpowiedz

Aneks do umowy deweloperskiej

Niedawno otrzymałam ostateczna decyzję kredytową i podpisałem umowę kredytową ale nie uruchomiłem jeszcze pierwszej transzy. Zaraz po tym podpisałem aneks do umowy deweloperskiej odnośnie zmian lokatorskich. W wyniku tych zmian cena mieszkania nieznacznie wzrosła(kilka złotych na metr). W ujęciu całościowym mieszkanie jest droższe o jakieś 3000zl. Czy w związku z tym muszę coś zrobić np poinformować ING o takim aneksie? Zaznaczam że nie chce zwiększyć kwoty kredytu. Czy może to mieć wpływ na umowę kredytową lub jej anluwoanie? Czy może nie ma to żadnego wpływu na umowę kredytową i wystarczy że poprostu sam zapłacę deweloperowi tą kwotę wynikającą z aneksu i wszystko będzie ok?

Odpowiedz
0 Lajków
Piotrek123
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
26-06-2020
Wiadomość 1 z 3 (3 079 wyświetleń)

Re: Aneks do umowy deweloperskiej

Opisana przez Ciebie sytuacja nie powinna mieć wpływu na podpisaną już umowę kredytową. Warto jednak skonsultować to ze specjalistą z oddziału, u którego składałeś wniosek. Możesz też w tej sprawie wysłać pytanie w Moim ING. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
WiolettaS
Moderator
Moderator icon
546
122
04-09-2015
Wiadomość 2 z 3 (3 038 wyświetleń)

Re.: Aneks do umowy deweloperskiej

W tej sytuacji zostanie zwiększony Twój wkład własny. Nie jest konieczna zmiana umowy.

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie. .
Odpowiedz
0 Lajków
samoa
Pracuję w ING
Pracuję w ING icon
17
3
03-01-2019
Wiadomość 3 z 3 (2 928 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: import przelewów split payment (MPP)

Czy coś się może zmieniło w tej kwestii?

24-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.

24-12-2024
Re.: Limit zadłużenia

Skontaktuj się z nami przez czat w Moim ING. Specjaliści z tego zakresu są dostępni w dni robocze od 8:00 do 16:00. Dostępne opcje w tej sytuacji możemy sprawdzić również pod numerem 32 357 00 77 w dn

...

24-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy