26-06-2020 14:03
Niedawno otrzymałam ostateczna decyzję kredytową i podpisałem umowę kredytową ale nie uruchomiłem jeszcze pierwszej transzy. Zaraz po tym podpisałem aneks do umowy deweloperskiej odnośnie zmian lokatorskich. W wyniku tych zmian cena mieszkania nieznacznie wzrosła(kilka złotych na metr). W ujęciu całościowym mieszkanie jest droższe o jakieś 3000zl. Czy w związku z tym muszę coś zrobić np poinformować ING o takim aneksie? Zaznaczam że nie chce zwiększyć kwoty kredytu. Czy może to mieć wpływ na umowę kredytową lub jej anluwoanie? Czy może nie ma to żadnego wpływu na umowę kredytową i wystarczy że poprostu sam zapłacę deweloperowi tą kwotę wynikającą z aneksu i wszystko będzie ok?
27-06-2020 10:03
Opisana przez Ciebie sytuacja nie powinna mieć wpływu na podpisaną już umowę kredytową. Warto jednak skonsultować to ze specjalistą z oddziału, u którego składałeś wniosek. Możesz też w tej sprawie wysłać pytanie w Moim ING.
02-07-2020 10:26
Karta powinna przyjść do Ciebie w ciągu 8 dni roboczych. Jeśli jej nie otrzymałeś, skontaktuj się z nami przez czat w Moim ING. Sprawdzimy to.
16-07-20251. Możesz wystąpić z wnioskiem o podwyższenie raty – wymagane będzie do tego zbadanie zdolności kredytowej. Wniosek składa się w placówce - miejscu spotkań. Po pozytywnej decyzji będzie potrzebna kole
... 16-07-2025W aplikacji mobilnej nie udostępniamy pełnych danych kart. Pełne dane kart są dostępne tylko na jej fizycznej formie. Kart przedpłaconych dla klientów indywidualnych powyżej 13 roku życia nie można do
... 15-07-2025Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
14 | |
3 | |
2 | |
2 | |
1 |