07-09-2018 12:06 | Edytowano: 07-09-2018 12:08
Witam,
Proszę o podpowiedź.
Czekałam na analizę wstępną 16 dni roboczych. Dostałam informację o doniesieniu dokumentów z ZUS (wynagrodzenie wypłacane w gotówce). Dostarczyłam je tego samego dnia. Dostarczyłam również aneks do umowy( awansowałam na wyższe stanowisko po powrocie z urlopu macierz.), i RMUA od pracodawcy za jeden miesiąc. Wcześniej przebyłam na urlopie macierzyńskim. O tym też dostarczyłam zaświadczenia z ZUS, ale wiadomo - było to świadczenie o wartości 60 % wynagrodzenia.
Nasz doradca zapewnił Nas, że ważne jest to, że wróciłam do pracy i to będzie się to liczyć do zdolności. Natomiast teraz dostałam zamiast decyzji ostatecznej wiadomość o kolejnych dokumentach tzn o aneksie do umowy i świadczeniu skąd ta różnica w składkach. Pomimo, że już to dałam do wglądu, ale chyba mój doradca tego nie przesłał do analityka.
Proszę o podpowiedz czy mamy nie liczyć na zapewnienia doradcy i skoro poszła jakaś informacja od analityka, że na razie jest brak zdolności z widocznych składek ZUS, i proszą o wyjaśnienia tego faktu skąd takie różnice. To czyli nie liczyć na pozytywną decyzję ?
Czy skoro analiza wstępna poszła i wycena (robiona indywidualnie) i jest etap wniosku już na 5 poziomie czyli podemujemy decyzję (czekamy na dodatkowe dokumenty) mogę liczyć na to, że analityk weźmie pod uwagę, przyszłe dochody czyli że umowa jest na czas nieokreślony od 2015 r. i już wróciłam z urlopu macierzyńskiego ?
07-09-2018 19:56
Analityk na każdym etapie może poprosić o dodatkowe dokumenty.
Niestety, nie mogę odnieść się do słów specjalisty z oddziału.
Jeżeli wniosek jest na ostatnim etapie oznacza to, że otrzymałaś wstępną analizę, która między innymi weryfikuje dochody.
08-09-2018 10:29 | Edytowano: 08-09-2018 10:31
10-09-2018 11:20
Niestety na forum nie jestem w stanie odpowiedzieć na Twoje pytanie. Proszę Cię o kontakt ze specjalistą u którego był składany wniosek kredytowy. Powinien on udzielić Ci informacji na temat etapu wniosku kredytowego.
Wniosek, że środki zablokowane, a niewydane komornikowi w okresie nierozstrzygniętego zbiegu zajęć, nie należą do klienta banku, nie jest prawidłowy. W okresie obowiązywania umowy rachunku bankowego,
... 26-11-2024Dzień dobry,
Czy w aplikacji da się w jakiś sposób podejrzeć, czy dodatkowe warunki do otrzymania oprocentowania premiowego zostały spełnione?
Pytam, ponieważ mam w aplikacji dwa konta OKO Bonus, jedneg
... 26-11-2024Dzień dobry.
Chciałem uruchomić transze kredytu ale strona się nie ładuje.
Sprawdzałem w Chrome/Firefox i wersje mobilne też.
Problem jest z tym, że m.in przeglądarka nie ładuje strony z powodu Content S