Odpowiedz

oprocentowanie konta walutowego

Witam.Mam konto oszczędnościowe w euro,dostaję miesięcznie jeden eurocent z tytułu oszczedności i tyle samo jest mi zabierane z tytułu podatku.Czy ktoś spotkał się z większym polskim idiotyzmem niż to?W takim razie jakie konto oszczędnościowe?  

Odpowiedz
0 Lajków
bodeusza361
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
8
0
17-09-2016
Wiadomość 1 z 2 (3 087 wyświetleń)

Re: oprocentowanie konta walutowego

Obowiązuje nas "podatek belki", czyli 18% od zysków na koncie oszczędnościowym. Niestety, jeśli wynosi on jednego eurocenta, to nie da się go rozbić, w związku z tym podatek wyniesie całość tej kwoty. Możesz spróbować z naszymi produktami oszczędnościowymi w innych walutach:

- 0,1% w dolarach,
- 0,25% w funtach,
- 0,5% w złotówkach lub 2,5% na 4 miesiące w koncie Bonus. 

***Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
DawidSz
Były moderator
Były moderator icon
225
48
26-11-2018
Wiadomość 2 z 2 (3 041 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Rozpatrzenie wniosku

Tak - wspaniale. Należy nadmienić, że proces weryfikacji dokumentów nie jest realizowany do zakończenia w jednym kroku. Kiedy znajdujecie państwo brak - podajecie wymaganie i wniosek trafia na koniec

...

31-03-2025
Re.: Długi proces decyzyjności

Dziękuje za odpowiedź Pani Natalio.
Niestety ale nie widzę sensu dla mnie składania reklamacji bo nic to nie zmieni. Termin minął.
Jeżeli to ma przysporzyć państwu źródła do poprawy procesu - to ja podz

...

31-03-2025
Re.: Elewacja - kredyt hipoteczny

Prosimy w tej sprawie skontaktuj się z naszymi doradcami hipotecznymi. Przez naszą stronę możesz się umówić na spotkanie wideo z dowolnego miejsca. Skorzystać z naszej strony www.ing.pl/kontakt : Spot...

31-03-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy