Konta oszczędnościowe

Odpowiedz

Lokata z funduszem - brak środków na funduszu.

Witam, ja z pytaniem:

3 dni temu założyłem lokatę z funduszem, z pomocą ankiety wybrałem fundusz "Goldman Sachs Obligacji Plus P", wpłaciłem łącznie 10 tysięcy z czego 3 poszło na lokatę terminową 3 miesiące, a 7 powinno pójść na fundusz. Minęły już 3 dni i w oszczędnościach pojawiła się lokata na której są te 3 tysiące natomiast gdy wchodzę w "fundusze" i klikam w fundusz który wybrałem "Goldman Sachs Obligacji Plus P" to pokazuje na nim wartość 0,00 PLN, po wejściu w historie pisze "Nie znaleziono zleceń/transakcji dla wybranych kryteriów" a te 7 tysięcy odjęło i zniknęły z konta bankowego, czy to jakiś błąd czy trzeba poczekać jakiś czas żeby pieniądze pojawiły się na funduszu?

Odpowiedz
0 Lajków
Aragnis
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
23-11-2023
Wiadomość 1 z 2 (3 398 wyświetleń)

Re: Lokata z funduszem - brak środków na funduszu.

Faktycznie tak jest, że pieniądze na funduszu nie są od razu widoczne. Lokata zakłada się automatycznie, natomiast część funduszowa jest przekazywana na wybrany przez klienta fundusz i taka dyspozycja jest realizowana od 4 do 7 dni roboczych. Jeżeli nie minęło jeszcze te minimum 4 dni, to nie widać tych pieniędzy na funduszu, ponieważ trwa wycena jednostek uczestnictwa przez Towarzystwo Funduszy. Po wycenie zaksięgują pieniądze na funduszu.

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MartynaC
Były moderator
Były moderator icon
427
94
12-04-2017
Wiadomość 2 z 2 (3 273 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Brak możliwości wyboru konta głównego

Na ten moment nie planujemy zmian w tym zakresie, natomiast przekazałam Twoją sugestię do specjalistów 😊

29-03-2025
Inteligentne oszczędzanie we wszystkim 2025

Saving money is key in 2025. Here are simple ways to reduce your spending in different areas of your life.

Shopping

• Use discount coupons and cashback.

• Buy in bulk.

• Compare prices online before purchasing.

...

29-03-2025
Re.: Kredyt hipoteczny - czas decyzji

U mnie też to tyle trwa i terminy pokrywają się z tym co jest na stronie. Na wstępie mój pośrednik od razu mi powiedział, że w ING czas to ok 2 m-cy, więc wiedziałem, że trzeba będzie trochę poczekać.

...

28-03-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy