23-11-2023 16:58
Witam, ja z pytaniem:
3 dni temu założyłem lokatę z funduszem, z pomocą ankiety wybrałem fundusz "Goldman Sachs Obligacji Plus P", wpłaciłem łącznie 10 tysięcy z czego 3 poszło na lokatę terminową 3 miesiące, a 7 powinno pójść na fundusz. Minęły już 3 dni i w oszczędnościach pojawiła się lokata na której są te 3 tysiące natomiast gdy wchodzę w "fundusze" i klikam w fundusz który wybrałem "Goldman Sachs Obligacji Plus P" to pokazuje na nim wartość 0,00 PLN, po wejściu w historie pisze "Nie znaleziono zleceń/transakcji dla wybranych kryteriów" a te 7 tysięcy odjęło i zniknęły z konta bankowego, czy to jakiś błąd czy trzeba poczekać jakiś czas żeby pieniądze pojawiły się na funduszu?
24-11-2023 17:30
Faktycznie tak jest, że pieniądze na funduszu nie są od razu widoczne. Lokata zakłada się automatycznie, natomiast część funduszowa jest przekazywana na wybrany przez klienta fundusz i taka dyspozycja jest realizowana od 4 do 7 dni roboczych. Jeżeli nie minęło jeszcze te minimum 4 dni, to nie widać tych pieniędzy na funduszu, ponieważ trwa wycena jednostek uczestnictwa przez Towarzystwo Funduszy. Po wycenie zaksięgują pieniądze na funduszu.
U mnie też wydłużyli,przed chwilą zobaczyłem w aplikacji
04-11-2024