Konta osobiste i firmowe

Odpowiedz

opłata za obsługę zajęcia komorniczego

Witam,

Miałam na rachunku direct  zajęcie komornicze tzw blokadę konta ale pracodawca ściągał nalezności do komornika z wynagrodzenia, bank naliczył mi opłate za obsługę zajęcia komorniczego na kwote 280 zł mimo że nie dokonywał żadnych przelewów na konto komornika. Sprawdziłam w umowie czy widnieje jakiś zapis dotyczący tej opłaty znalazłam tylko informację na temat opłat pobieranych za ściągnięte kwoty. Prosze o odpowiedź skąd ta opłata?

askon81
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
1
16-03-2016
Wiadomość 1 z 2 (15 363 wyświetleń)

Re.: opłata za obsługę zajęcia komorniczego

Opłatę za obsługę zajęcia egzekucyjnego pobieramy tylko w przypadku rachunku firmowego. Zgodnie z naszą Tabelą Opłat i Prowizji (rozdział VIII Inne usługi bankowe) za obsługę/realizację tytułu egzekucyjnego naliczymy opłatę w wysokości 0,1% wyegzekwowanych środków min. 50 zł max. 400 zł. + prowizja za każde przekazanie pieniędzy na konto organu egzekucyjnego.

Jeśli podoba ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
IwonaP
Były moderator
Były moderator icon
136
42
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (15 292 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Przelew na telefon BLIK - wyższe limity

Pracujemy nad tym. Na tę chwilę nie jesteśmy w stanie jednak podać szczegółów.

04-12-2023
Re: Rozdzielenie spłaty kredytu na dwa konta

Zmiany do umowy kredytu hipotecznego np. dotyczące rachunku do spłaty kredytu wymagają aneksowania umowy kredytowej.

Aneks do umowy muszą podpisać wszyscy kredytobiorcy. Natomiast tutaj nie mamy wgląd

...

04-12-2023
Re.: Orlen w portfelu

Wielka szkoda. Panie Pawle, czy to są dodatkowe obciążenia dla biura maklerskiego ?

04-12-2023
Najbardziej pomocni użytkownicy