Konta osobiste i firmowe

Odpowiedz

opłata za obsługę zajęcia komorniczego

Witam,

Miałam na rachunku direct  zajęcie komornicze tzw blokadę konta ale pracodawca ściągał nalezności do komornika z wynagrodzenia, bank naliczył mi opłate za obsługę zajęcia komorniczego na kwote 280 zł mimo że nie dokonywał żadnych przelewów na konto komornika. Sprawdziłam w umowie czy widnieje jakiś zapis dotyczący tej opłaty znalazłam tylko informację na temat opłat pobieranych za ściągnięte kwoty. Prosze o odpowiedź skąd ta opłata?

askon81
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
1
16-03-2016
Wiadomość 1 z 2 (17 936 wyświetleń)

Re.: opłata za obsługę zajęcia komorniczego

Opłatę za obsługę zajęcia egzekucyjnego pobieramy tylko w przypadku rachunku firmowego. Zgodnie z naszą Tabelą Opłat i Prowizji (rozdział VIII Inne usługi bankowe) za obsługę/realizację tytułu egzekucyjnego naliczymy opłatę w wysokości 0,1% wyegzekwowanych środków min. 50 zł max. 400 zł. + prowizja za każde przekazanie pieniędzy na konto organu egzekucyjnego.

Jeśli podoba ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
IwonaP
Były moderator
Były moderator icon
136
43
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (17 865 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Cele oszczędnościowe - przelew na cel z innego banku

Nie mamy takiej możliwości. Cel ustalasz na swoim koncie oszczędnościowym, nie ma osobnego numeru rachunku. Wpłatę zrobisz, albo przez przelew własny w Moje ING, albo po wejściu w dany cel.

18-04-2025
Kredyt hipoteczny

Cześć,
Piszę z ciekawym tematem, bo mamy "przejścia" w ING... Staramy się z żoną o kredyt hipoteczny, chcieliśmy kredyt na 730k na mieszkanie (wkład 25%), kwota kredytu miała być przeznaczona na zakup

...

17-04-2025
Re.: Przewidywany czas analizy i decyzji

Każdy wniosek rozpatrujemy indywidualnie. Rozumiemy, że zależy Ci na czasie. Jeśli jednak masz szczegółowe pytania dotyczące Twojego wniosku, skontaktuj się z doradcą, który go przyjmował.

17-04-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy