Konta osobiste i firmowe

Odpowiedz

opłata za obsługę zajęcia komorniczego

Witam,

Miałam na rachunku direct  zajęcie komornicze tzw blokadę konta ale pracodawca ściągał nalezności do komornika z wynagrodzenia, bank naliczył mi opłate za obsługę zajęcia komorniczego na kwote 280 zł mimo że nie dokonywał żadnych przelewów na konto komornika. Sprawdziłam w umowie czy widnieje jakiś zapis dotyczący tej opłaty znalazłam tylko informację na temat opłat pobieranych za ściągnięte kwoty. Prosze o odpowiedź skąd ta opłata?

askon81
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
1
16-03-2016
Wiadomość 1 z 2 (17 365 wyświetleń)

Re.: opłata za obsługę zajęcia komorniczego

Opłatę za obsługę zajęcia egzekucyjnego pobieramy tylko w przypadku rachunku firmowego. Zgodnie z naszą Tabelą Opłat i Prowizji (rozdział VIII Inne usługi bankowe) za obsługę/realizację tytułu egzekucyjnego naliczymy opłatę w wysokości 0,1% wyegzekwowanych środków min. 50 zł max. 400 zł. + prowizja za każde przekazanie pieniędzy na konto organu egzekucyjnego.

Jeśli podoba ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
IwonaP
Były moderator
Były moderator icon
136
43
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (17 294 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: import przelewów split payment (MPP)

Czy coś się może zmieniło w tej kwestii?

24-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.

24-12-2024
Re.: Limit zadłużenia

Skontaktuj się z nami przez czat w Moim ING. Specjaliści z tego zakresu są dostępni w dni robocze od 8:00 do 16:00. Dostępne opcje w tej sytuacji możemy sprawdzić również pod numerem 32 357 00 77 w dn

...

24-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy