11-12-2016 20:32
Od 1 marca bank wprowadza zmiany w kontach, wg mnie zbyt drastyczne są to zmiany dla zwykłych starszych ludzi, którzy nie potrafią już sobie przyswoić ery informatyzacji i preferują zwykłą bankowość. Przy obecnych-przyszłych zmianach moi rodzice planują zmienić bank, gdzie będą sobie nadal robić standarowo w oddziale przelewy bezpłatnie w ramach płatnego konta np za 10 zł. Tutaj płacą 12 zł i przelewy niestety będą płatne i to aż 9zł plus wypłata z konta osobistego również 9zł druga i kolejna! a takich opearacji robią kilka w miesiącu. Więc tutaj moje pytanie, za co te 12 zł mają płacić jak w oddziale już prawie nic nie zrobią w ramach tej kwoty? Jeśli bank nie zmieni tego jakoś np, ze 5 przelewów w oddziale bezpłatnych i do 5 wypłat bezpłątnych a potem płatne dopiero by były, to w lutym planują zmienić bank. Nie wiem jak inni sądzą, ale myśle ze ING robi troszkę krok wstecz i straci klientów którzy byli też z bankiem długo związani i nawet tych co dopiero zaczynają bankowość
12-12-2016 21:15
W ramach konta Komfort, nadal możesz bezpłatnie wypłacać gotówkę, ze wszystkich bankomatów w kraju. Sugestie dotyczące opłat, przekażemy do odpowiedniego zespołu.
15-12-2016 09:54
To proszę jeszcze przekazać, bo bank chyba o tym zapomniał, co mają zrobić osoby które mają specjalnie założone konto wspólne komfort i na konto wpływa wynagrodzenie/emerytury obu osób i wpływają one w różnych dniach i korzystają z konta tylko w oddziale. To jedna osoba wypłaci za darmo emeryture, a druga już nie bo 9 zł zapłaci. A co jesli musza wypłacać w ratach bo już na zycie im nie starcza? niech bank to uwgzlędni jakoś od marca
16-12-2016 09:51
Nie zmieniamy zasad dotyczących wypłaty gotówki z konta Komfort bezpośrednio w oddziale banku. Pozostają one bezpłatne.
U mnie też wydłużyli,przed chwilą zobaczyłem w aplikacji
04-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
23 | |
12 | |
8 | |
7 | |
6 |