Odpowiedz

Zajęcie komornicze limit

Chciałbym zapytać jak to jest z limitem środków wolnych od egzekucji komorniczej. Czy dobrze zrozumiałem z innych wpisów że wpływ świadczenia opiekuńczego wypłacanego na opiekę nad niepełnosprawnym dzieckiem nie zmniejsza limitu kwoty wolnej od egzekucji ? Czyli zasiłek jest wolny od zajęcia + dodatkowo limit ? Czy istnieje możliwość że komornik zajmie te środki i trzeba będzie pisać do niego o ich odblokowanie czy to dam bank widząc z jakiego tytułu są to wpływy nie zrealizuje zajęcia ?
Odpowiedz
0 Lajków
misio1911
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
07-07-2018
Wiadomość 1 z 3 (4 540 wyświetleń)

Re: Zajęcie komornicze limit

Do komornika nie przekażemy pieniędzy prawnie zwolnionych z zajęcia lub tych które zwolnił sam organ egzekucyjny. Pieniądze zwolnione z zajęcia nie pomniejszają kwoty wolnej i można z nich korzystać. W tej sytuacji możesz skorzystać z tego świadczenia i limitu kwoty wolnej. Jeśli z jakiegoś powodu zablokujemy pieniądze (wpływy z danej instytucji), które są zwolnione to zadzwoń do nas na 32 357 00 69.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
MateuszF
Moderator
Moderator icon
656
133
12-04-2017
Wiadomość 2 z 3 (4 452 wyświetleń)

Re: Zajęcie komornicze limit

Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.
Odpowiedz
0 Lajków
misio1911
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
07-07-2018
Wiadomość 3 z 3 (4 449 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Re.: Aplikacja ING na systemach AOSP, bez Google Play Services.

Naszą aplikację możesz zainstalować jedynie z autoryzowanego sklepu Google Play lub AppStore. Na ten moment nie planujemy zmian w tym temacie. 

12-03-2026
FWK a refinansowanie

Korzystam z FWK w innym banku. Czy mogę przenieść kredyt do ING?

12-03-2026
Re.: Aplikacja ING na systemach AOSP, bez Google Play Services.

Dzień dobry, jak dziś wygląda podejście banku do sprawy?

Jest coraz większa nisza na telefony "degoogled" oraz telefony oparte na Linuksie, polski Mudita, fińska Jolla, holenderski Fairphone, niemiecki

...

12-03-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy