03-06-2019 23:45
Witam,
Otóż została na mnie nałożona blokada z tytułu egzekucji komorniczej.
Kwota wolna od zajęcia wynosi 1687,50zł. W miesiącu maj na moim koncie, po wpłynięciu wypłaty (+ środki zgromadzone)
było 2682 zł, dzień później bank wziął 1539 zł zostawiając mi do dyspozycji 1143 zł (gdzie powinien zostawić 1687,50 i tak w każdym miesiącu bo jest to kwota objęta ochroną i tyle wynosi od roku 2019, a każdą kwotę ponad wcześniej wymienioną, bank przelewa na konto windykatora), więc jakim prawem bank może sobie "brać ile chce" ? Dodam, że Pani w obsłudze tłumaczyła się tym, że muszą robić bilans z dwóch miesięcy. Zastanawia mnie,że bank sumuje kwoty z dwóch miesięcy i potrąca sobie z tego, co chyba nijak się ma do regulacji Kodeksu pracy.
Pozdrawiam
06-06-2019 15:55
@Delegat90 Pierwszego dnia miesiąca zliczamy stan wszystkich kont, które u nas masz. Jeśli w tym konkretnym miesiącu otrzymasz kolejne uznanie, dodamy je do tej sumy. W sytuacji, gdy suma przekroczy kwotę wolną, nadwyżkę przekazujemy na zajęcie. Każda Twoja transakcja, również pomniejsza kwotę wolną.
Jakiś czas temu zmieniłem telefon na Huawei. Okazało się, że nie mogę aktywować płatności telefonem . z czego wcześniej korzystałem bez problemu na telefonie Honor i Oppo. Po wielu próbach udałem się
... 16-02-2025ING jako bank chwalę, za komunikację, relatywnie dobry UI,
ale z minusów to zazwyczaj ostrzegam przed tym maskowanie.
Rozumiem, że dla większości ludzi to jest dobry dodatkowy mechanizm bezpieczeństwa
... 16-02-2025Witam, Wczoraj dodałem nowy telefon do aplikacji Moje ING, otrzymałem SMS-a, że ze względów bezpieczeństwa moje bankowość internetowa została zablokowana. Próbowałem ją odblokować, ale pojawiał się bł
... 14-02-2025Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
11 | |
6 | |
4 | |
3 | |
3 |