Konta osobiste i firmowe

Odpowiedz

Wypowiedzenie umowy przez bank z powodu: pranie brudnych pieniędzy i terroryzm

02.02.2024 o godz. 14:42 dostałem powiadomienie z banku, o blokadzie konta. Po jakimś czasie o wypowiedzeniu umowy z art 34- pranie pieniędzy i wspomaganie terroryzmu. Reklamacje, żądania oraz pisma, nie dały żadnego rezultatu. Natomiast z racji posiadanego debetu w koncie, no mam spłacić, albo restrukturyzacja zadłużenia. Czy ktoś może mi pomóc, bo ja nie zamierzam niczego restrukturyzować, a tym bardziej nie zrobiłem nic złego.  

Odpowiedz
0 Lajków
raven
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
5
0
22-03-2024
Wiadomość 1 z 9 (6 367 wyświetleń)

Re: Wypowiedzenie umowy przez bank z powodu: pranie brudnych pieniędzy i terroryzm

Prosimy skontaktuj się z nami przez kanały szyfrowane (czat w aplikacji, nasza infolinia kub oddział), postaramy się sprawdzić co dokładnie było powodem wypowiedzenia. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
NataliaKr
Moderator
Moderator icon
450
84
18-01-2021
Wiadomość 2 z 9 (6 268 wyświetleń)

Re: Wypowiedzenie umowy przez bank z powodu: pranie brudnych pieniędzy i terroryzm

Jaki czat ? Jaka infolinia? Czyżby ING BŚ ? Składałem tam od 5.02.2024 kilkanaście reklamacji, żądań....i odpowiedź zawsze była jedna. NIC WIĘCEJ NIE MOŻEMY POWIEDZIEĆ....

Odpowiedz
0 Lajków
raven
Doradca z ambicjami I
5
0
22-03-2024
Wiadomość 3 z 9 (6 190 wyświetleń)

Przez forum nie możemy sprawdzić szczegółów tej sprawy. Wypowiadamy umowę, gdy nie możemy zastosować wobec klienta co najmniej jednego ze środków bezpieczeństwa finansowego, które przewiduje ustawa o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy oraz finansowaniu terroryzmu (art. 34 ust. 1).

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1121
224
07-06-2017
Wiadomość 4 z 9 (6 068 wyświetleń)

Takie czcze pisanie!!! nie możemy zastosować ....wielokrotnie zwracałem się zapytaniem, później z żądaniem, o KONKRTENE podanie przyczyny takiego postępowania. I co otrzymuje za każdym razem???? A takie samo czcze pisanie...nie możemy zastosować ble ble ble ble ...

Ale w tej chwili napisałem konkretne pismo do Was oraz KNF, Ministerstwo Finansów, Prokuratury Krajowej, TVN UWAGA, Polsat- Państwo w Państwie, Interwencja. Zobaczymy co będzie. 

Dyrektor Poznaj Swojego Klienta będzie miał się z czego spowiadać. Poza tym, jako jedyny bank czyli ING w Polsce do dnia 07.02.2024 na infolini mieliści dostępne rozmowy w języku ROSYJSKIM, więc kto tu współpracuje z terrorystami i pierze brudną kasę z Kremla? 

Odpowiedz
0 Lajków
raven
Doradca z ambicjami I
5
0
22-03-2024
Wiadomość 5 z 9 (5 946 wyświetleń)

Do Prezydenta jeszcze napisz Emotikon: Mrugający
f0ku5
Zaprawiony analityk II
Zaprawiony analityk II icon
171
48
02-12-2022
Wiadomość 6 z 9 (5 794 wyświetleń)

Takie śmieszne ???? Skoro dyrektor od POZNAJ SWOJEGO KLIENTA nie potrafi odpowiedzieć jednoznacznie na zadane w piśmie pytania, to mam dać się wyrobić w nagłą spłatę debetu ?    

Odpowiedz
0 Lajków
raven
Doradca z ambicjami I
5
0
22-03-2024
Wiadomość 7 z 9 (5 596 wyświetleń)

Witaj, jak się potoczyła Twoja sprawa dalej ?? Też dostałem takie pismo, i zastanawiam się czy nie zlikwidować konta w tym ing i przelac wszystko do innego banku... Nie zmierzam się im tłumaczyć od tego sa inne instytucje np US.

Odpowiedz
0 Lajków
padeno2427
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
3
0
10-06-2024
Wiadomość 8 z 9 (4 037 wyświetleń)

Witam, udało się bez problemu wypłacić pieniądze czy blokowali ? jestemcw takiej samej sytuacji gdzie bezpodstawnie z buta zablokowali mi konto nie informując wcześniej o niczym
Odpowiedz
0 Lajków
patrol2215
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
20-03-2025
Wiadomość 9 z 9 (527 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Xiaomi pay kiedy w końcu?

Ja tam migrowalem na mbank, na ing wyplata przychodzi i zostawiam tyle co na hipoteczny+rachunki i nic wiecej tu nie mam, reszta blikiem idzie na mbank. Nawet z karty zrezygnowalem, ten bank to porazk...

23-03-2025
Re.: Limit wejść Priority Pass (jak rozliczany okres roczny)

Dzień dobry,
wejście do saloniku dla użytkownika Platynowej karty kredytowej Mastercard (4 bezpłatne, każde kolejne wejście 32 USD) oraz osób towarzyszących (2 bezpłatne, każde kolejne wejście 32 USD z

...

23-03-2025
Re.: Usluga platnosci za parkowanie w Gdyni nie działa

Dzień dobry,
w tej chwili nie wyszukasz i nie opłacisz parkingów w Gdyni. Jeśli chcesz parkować w tym mieście, skorzystaj z tradycyjnego parkomatu. W pozostałych miastach nasza usługa działa prawidłowo

...

23-03-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy