Konta osobiste i firmowe

Odpowiedz

Spłata egzekucji, urzędy nie dostały pieniędzy

Witam, na moim koncie doszło do zbiegu egzekucji od US i ZUS, na początku stycznia wpłaciłem pieniądze na konto i spłaciłem całość odrazu przez aplikację bankową poprzez przycisk "spłać" na blokadzie egzekucyjnej. Kilka dni temu dowiedziałem się, że US nie dostał pieniędzy z tego zajęcia i teraz chce to ściągnąć z mojej wypłaty. W placówce banku dowiedziałem się że pieniądze poszły na konto ZUS a oni się powinni rozliczyć z US, więc wybrałem się do ZUSu żeby się dowiedzieć co i jak, okazało się że oni również żadnej wpłaty nie otrzymali. Pieniądze z konta zniknęły, odsetki rosną, wypłatę chcą mi zabrać. W urzędach odsyłają mnie do banku, a w banku do urzędu. Ktoś miał taką sytuację? Co robić?
Odpowiedz
0 Lajków
Adam4
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
10-02-2023
Wiadomość 1 z 2 (2 764 wyświetleń)

Re: Spłata egzekucji, urzędy nie dostały pieniędzy

Abyśmy mogli to sprawdzić, to proszę, skontaktuj się z naszym działem zajęć egzekucyjnych  na czacie w Moim ING lub pod numerem 32 357 00 69. Specjaliści są dostępni w dni robocze od 8:00 do 18:00.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1096
218
07-06-2017
Wiadomość 2 z 2 (2 697 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
OKO bonus - ile można mieć?

Cześć,

Ile można mieć kont oko bonus dla pojedynczego użytkownika?

Ile można mieć kont oko bonus dla konta małżeńskiego?

26-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

Czy coś się może zmieniło w tej kwestii?

24-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.

24-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy