Konta osobiste i firmowe

Odpowiedz

Problem dla obcokrajowców, który łatwo poprawi

Dzień dobry,
mam następna sytuacja, aplikacja mi grozi blokada konta, przez nieaktualny dokument. Po rozmowie na czacie z asystentem okazało się ze mam ważny paszport (jest ważny jeszcze więcej niż 5 lat) ale chodzi o moja karta pobytu czasowego który jest ważna do następnego miesiąca.

Ja rozumiem o co chodzi, muszę potwierdzić ze przebywam tutaj legalnie. Ale problem jest w tym, ze bank ING myślę ze istnieje tylko jeden sposób jak to zweryfikować - pokazać nowa karta pobytu czasowego albo blokuje mi konto

I tutaj mam propozycja dla osób, który wymyślania taki regule : Panowie, proszę wrócić w rzeczywistość, otrzymanie nowej karty pobytu to nie 15 minut.

Jak robiłem swoja ostatnia karta pobyty czasowego, to czekałem na decyzja 8 miesięcy i później 2 miesięcy na wyprodukowanie samej karty i to jest rzeczywistość!

Póki obcokrajowca czekają na decyzja w sprawie o karta pobytu jego przebywanie jest LEGALNIE i ZGODNIE Z PRAWEM ! to można łatwo zweryfikować, bo taka osoba muszę mięć pieczątka w paszporcie, co potwierdza ze obcokrajowca czeka na decyzja! Ale problem jest w tym, ze pracownik banku nie moze to jakoś wpisać w system

Tak ze bardzo prosto rozwiązanie problemy, pozwolić pracowniku banka weryfikować legalność przebywanie to na podstawie pieczątka w paszporcie i tyle!

Odpowiedz
0 Lajków
plexfex
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
25-05-2022
Wiadomość 1 z 2 (3 165 wyświetleń)

Re: Problem dla obcokrajowców, który łatwo poprawi

Dziękuję za Twoją wiadomość i sugestię. Przekażę ją do osób, które odpowiadają za dany proces. Na chwilę obecną, taka weryfikacja jest na podstawie karty pobytu. Jeśli coś się zmieni będziemy informować na bieżąco. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
DominikaW
Moderator
Moderator icon
263
48
11-02-2020
Wiadomość 2 z 2 (3 107 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Zamknięcie IKZE bez wpłat

Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?

13-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.

12-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Witam,

Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny

...

12-12-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy