08-01-2017 13:51
Witam, sprawa wygląda następująco, otóż wystawiłem laptop na Allegro, odzywa się rzekomy anglik pisze ze chce go kupic i niech podam dane do przelewu, więc wysłałem w odpowiedzi
Imie i nazwisko
numer konta
swift
nazwa banku
numer telefonu
Więcej sie nie odezwał, poczytałem o tym w internecie i znalazłem wiele takich przypadkow oszustwa "na anglika" ze przychodzi mail z powrotem ze pieniadze juz zamrozone ze je otrzymam jak wysle towar. Ja takiego maila nie dostalem ale dane konta wysłałem, i tutaj moje pytanie czy ktoś taki może użyć moich danych (tylko to co podałem wyżej no i e-mail zna) by jakimś sposobem wykraść pieniądze z mojego konta ? Bądź jakiś innych celów ? Czy lepiej w banku coś zastrzec, coś zmienić, tylko co. Z góry dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam.
08-01-2017 15:43
Podane dane nie pozwalają na zalogowanie się do bankowości. Natomiast nie możemy odnieść się do kwestii czy ktoś może w jakiś inny sposób wykorzystać podane informacje. Wszelkie próby oszustwa należy zgłosić do odpowiednich organów ścigania.
W banku możemy jedynie zastrzec dokument tożsamości, kartę lub zablokować bankowość. Można również ze względów bezpieczeństwa zmienić hasło do usługi internetowej.
czy tak samo mogę zamknąć IKE, wysyłając podpisany plik pdf poprzez bankowość elektroniczna?
26-12-2024Cześć,
Ile można mieć kont oko bonus dla pojedynczego użytkownika?
Ile można mieć kont oko bonus dla konta małżeńskiego?
26-12-2024
Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
12 | |
11 | |
6 | |
5 | |
4 |