08-01-2017 13:51
Witam, sprawa wygląda następująco, otóż wystawiłem laptop na Allegro, odzywa się rzekomy anglik pisze ze chce go kupic i niech podam dane do przelewu, więc wysłałem w odpowiedzi
Imie i nazwisko
numer konta
swift
nazwa banku
numer telefonu
Więcej sie nie odezwał, poczytałem o tym w internecie i znalazłem wiele takich przypadkow oszustwa "na anglika" ze przychodzi mail z powrotem ze pieniadze juz zamrozone ze je otrzymam jak wysle towar. Ja takiego maila nie dostalem ale dane konta wysłałem, i tutaj moje pytanie czy ktoś taki może użyć moich danych (tylko to co podałem wyżej no i e-mail zna) by jakimś sposobem wykraść pieniądze z mojego konta ? Bądź jakiś innych celów ? Czy lepiej w banku coś zastrzec, coś zmienić, tylko co. Z góry dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam.
08-01-2017 15:43
Podane dane nie pozwalają na zalogowanie się do bankowości. Natomiast nie możemy odnieść się do kwestii czy ktoś może w jakiś inny sposób wykorzystać podane informacje. Wszelkie próby oszustwa należy zgłosić do odpowiednich organów ścigania.
W banku możemy jedynie zastrzec dokument tożsamości, kartę lub zablokować bankowość. Można również ze względów bezpieczeństwa zmienić hasło do usługi internetowej.
Hej, korzystając z Vinted, olx czy innych portali w ramach bezpieczeństwa swoich danych nie podaje swoich prawdziwych danych, pojawił się problem pierwszy raz dopiero gdy założyłem konto w ING, przysz
... 22-11-2024Cały czas wprowadzamy udogodnienia w Moim ING i aktualnie kredyt można nadpłacać w dowolnej kwocie, bez dodatkowych kosztów.
Co do pozostałych warunków umowy, prosimy o kontakt z naszą infolinią kredyt
Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
21 | |
12 | |
7 | |
6 | |
4 |