08-01-2017 13:51
Witam, sprawa wygląda następująco, otóż wystawiłem laptop na Allegro, odzywa się rzekomy anglik pisze ze chce go kupic i niech podam dane do przelewu, więc wysłałem w odpowiedzi
Imie i nazwisko
numer konta
swift
nazwa banku
numer telefonu
Więcej sie nie odezwał, poczytałem o tym w internecie i znalazłem wiele takich przypadkow oszustwa "na anglika" ze przychodzi mail z powrotem ze pieniadze juz zamrozone ze je otrzymam jak wysle towar. Ja takiego maila nie dostalem ale dane konta wysłałem, i tutaj moje pytanie czy ktoś taki może użyć moich danych (tylko to co podałem wyżej no i e-mail zna) by jakimś sposobem wykraść pieniądze z mojego konta ? Bądź jakiś innych celów ? Czy lepiej w banku coś zastrzec, coś zmienić, tylko co. Z góry dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam.
08-01-2017 15:43
Podane dane nie pozwalają na zalogowanie się do bankowości. Natomiast nie możemy odnieść się do kwestii czy ktoś może w jakiś inny sposób wykorzystać podane informacje. Wszelkie próby oszustwa należy zgłosić do odpowiednich organów ścigania.
W banku możemy jedynie zastrzec dokument tożsamości, kartę lub zablokować bankowość. Można również ze względów bezpieczeństwa zmienić hasło do usługi internetowej.
Dziękujemy za zgłoszenie. Przekazałem Twoje uwagi do odpowiedniego zespołu i to sprawdzimy.
08-11-2024Aplikacja nadal nie działa. Brak na stronie jakiejkolwiek informacji na ten temat. Niestety jestem coraz mniej zadowolony z tego banku.
08-11-2024Mieliśmy wczoraj problemy z działaniem aplikacji. Rozwiązaliśmy już je. Jeśli na Twoim koncie nie pojawiła się wpłata, napisz do nas na czacie, który w aplikacji znajdziesz na dole.
08-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
23 | |
12 | |
8 | |
7 | |
6 |