Konta osobiste i firmowe

Odpowiedz

KsięgowośćING - rozliczenie roczne - ryczałt od przychodów ewidencjonowanych

Nie widzę gdzie indziej aby można było zadać takie pytanie.

DG, typowa dla "informatyka" na 8,5% ryczałcie. Jak najsprawniej rozliczyć się z US - mając całość danych w księgowośćING ? 

Wsparcie w Księgowości ING pozostawia nadal sporo do życzenia - wziąłem na rok na "test" i - nie jest to porównywalne z konkurencją na rynku, ale jakoś da się prowadzić mikro/nano-biznes.

I teraz - jak najsprawniej przekazać dane do US - samemu przepisać kolejne miesiące ? Metoda - trochę nie na 2023r.

Nie mogę się doszukać jakiejś metody na automagiczne przekazanie danych.

mam wersję z samoobliczaniem się  tj bez udziału księgowej jako takiej - może już ktoś to przerabiał?

BTW nie ma nigdzie lepszegomiejsca na pytania o księgowość z ING - niestety

Odpowiedz
0 Lajków
krzysztofdrewic
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
12-03-2022
Wiadomość 1 z 2 (2 775 wyświetleń)

Re: KsięgowośćING - rozliczenie roczne - ryczałt od przychodów ewidencjonowanych

Na podstawie przysłanej informacji nie wiem jaki dokładnie problem masz na myśli. Proszę, żebyś do nas zadzwonił na numer 32 356 22 23 lub opisał problem na wsparcie@ingksiegowosc.pl

-----------------
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MateuszS
Moderator
Moderator icon
192
38
02-09-2021
Wiadomość 2 z 2 (2 655 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Wypowiedzenie umowy przez bank z powodu: pranie brudnych pieniędzy i terroryzm

Witam, udało się bez problemu wypłacić pieniądze czy blokowali ? jestemcw takiej samej sytuacji gdzie bezpodstawnie z buta zablokowali mi konto nie informując wcześniej o niczym

20-03-2025
Re: Xiaomi pay kiedy w końcu?

Dzień dobry, czy dalej, w marcu 2025 bank ING nie ma zamiaru wprowadzenia xiaomi pay?

19-03-2025
Re: Wyłączenie widoczności danych osobowych po wykonaniu przelewu

Odgrzebując temat - 15 marca tego roku, na stronach Komputer Świat pojawił się artykuł o tytule: "Pan Dariusz dostał pieniądze Blikiem od nieznajomego. Nie zwrócił ich [LIST DO REDAKCJI]". Traktuje on

...

19-03-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy