29-04-2019 20:34
Witam,
założyłem właśnie konto walutowe w EURO i planuję zamówić kartę Mastercard w EUR. Konta i karty planuje używać jedynie do zakupów przez internet. Czy mogę użyć tej karty wraz z kontem do płatności w innej walucie, na przykład USD? Jeśli tak to kwota przeliczana jest bezpośrednio z USD na EUR bez prowizji czy jest pobierana za to jakaś dodatkowa opłata?
Ewentualnie czy podpinając swoją debetową VISA pod konto walutowe przy płatności przez internet kwota w euro byłaby pobierana z konta euro, czy funkcja ta nie działa przy płatnościach internetowych i pieniądze byłyby ściągane z konta w PLN?
30-04-2019 23:16 | Edytowano: 30-04-2019 23:17
Możesz płacić kartą Mastercard w Internecie, w innej walucie niż EUR. Pieniądze przewalutujemy z waluty, w której zapłacisz na EUR po kursie organizacji płatniczej, która wydała kartę - Mastercard. Nie naliczymy opłaty za przewalutowanie transakcji bezgotówkowej tą kartą.
Karta VISA Zbliżeniowa, którą wydajemy do konta osobistego w PLN ma funkcję wielowalutową. Funkcja działa również dla transakcji kartą w Internecie. Jeśli podepniesz kartę VISA do konta walutowego np. w EUR i zapewnisz na nim pieniądze, transakcję w EUR zrealizujemy z tego konta. Tym samym unikniesz przewalutowania oraz prowizji. W przypadku transakcji w innej walucie ( innej niż waluta konta walutowego) transakcję zrealizujemy z konta w PLN. Naliczymy w tej sytuacji prowizję za przewalutowanie - 3% kwoty transakcji.
Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?
Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.
12-12-2025Witam,
Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny
... 12-12-2025| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 2 | |
| 2 | |
| 2 | |
| 1 | |
| 1 |