15-03-2024 16:56
Nie znalazłem w sieci nic na ten temat. W skrócie - w formularzu źródła pochodzenia środków nie ma opcji działalności nierejestrowanej. Do wyboru są "wynagrodzenie za pracę" lub "prowadzenie działalności gospodarczej". Domyślam się, że po wybraniu tej pierwszej mogę później zostać poproszony o dokumenty potwierdzające udział pracodawcy, ale jako osoba prowadząca działalność nierejestrowaną nie będę ich posiadać, sam dla siebie jestem pracodawcą jak w przypadku działalności gospodarczej. Natomiast po wybraniu z listy "prowadzenie działalności gospodarczej" pojawia się prośba o wpisanie nazwy działalności, której to działalność nierejestrowana nie posiada, zresztą ta wg. definicji nie jest działalnością gospodarczą i nie odnoszą się do niej te same przepisy. Działalność nierejestrowana wymaga tylko prowadzenia ewidencji sprzedaży i corocznego rozliczenia z niej w US. Jak więc wypełnić formularz ?
18-03-2024 10:39
W tej sytuacji możesz uzupełnić oświadczenie jako wynagrodzenie za pracę.
Rozumiem, że nowy wygląd karty może budzić mieszane odczucia, zwłaszcza jeśli byłeś przyzwyczajony do poprzedniej wersji. Przekazałam Twoje uwagi do odpowiedniego zespołu. Każda opinia klientów jest d
... 14-07-2026Dzień dobry. Dostałem nową KARTĘ przedpłaconą. KARTĘ??? Czy tylko ja mam wrażenie, że to postępujące dziadostwo??? To jakaś przywieszka z ceną, cienka i giętka, mało czytelna i jakby pusta, CO TO JEST
... 14-07-2026Podaj nam proszę dokładny model iPad'a jakiego posiadasz wraz z numerem systemu iOS jaki posiadasz. Przyjrzymy się temu.
13-07-2026| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 1 | |
| 1 | |
| 1 | |
| 1 | |
| 1 |