15-03-2024 16:56
Nie znalazłem w sieci nic na ten temat. W skrócie - w formularzu źródła pochodzenia środków nie ma opcji działalności nierejestrowanej. Do wyboru są "wynagrodzenie za pracę" lub "prowadzenie działalności gospodarczej". Domyślam się, że po wybraniu tej pierwszej mogę później zostać poproszony o dokumenty potwierdzające udział pracodawcy, ale jako osoba prowadząca działalność nierejestrowaną nie będę ich posiadać, sam dla siebie jestem pracodawcą jak w przypadku działalności gospodarczej. Natomiast po wybraniu z listy "prowadzenie działalności gospodarczej" pojawia się prośba o wpisanie nazwy działalności, której to działalność nierejestrowana nie posiada, zresztą ta wg. definicji nie jest działalnością gospodarczą i nie odnoszą się do niej te same przepisy. Działalność nierejestrowana wymaga tylko prowadzenia ewidencji sprzedaży i corocznego rozliczenia z niej w US. Jak więc wypełnić formularz ?
18-03-2024 10:39
W tej sytuacji możesz uzupełnić oświadczenie jako wynagrodzenie za pracę.
Dzień dobry,
proszę, sprawdź czy w ustawieniach programu antywirusowego nie masz wprowadzonych ograniczeń dla naszej strony logowania. Proszę, spróbuj też skorzystać z innej przeglądarki lub innego urz
Dziękuję za zainteresowanie naszą propozycją. Ofertą kredytów hipotecznych zajmują się nasi eksperci hipoteczni w placówkach banku.
Na kontakt z naszym specjalistą możesz umówić się w Moim ING. Po zal
Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
12 | |
11 | |
6 | |
5 | |
4 |