Odpowiedz

Jak sie używa karty zbliżak

Tak więc posiadam konto w banku ING i dostałem darmową kartę "zbliżak" czy jakoś tak. Moje pytanie brzmi: w jaki sposób się jej używa? Po prostu przykładam ją do tego urządzenia przy kasie w sklepie czy jak? Nigdy nie używałem żadnych kart płatniczych a nigdzie nie mogę znaleźć porządnej instrukcji.

Odpowiedz
0 Lajków
PaterNoster
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
27-09-2018
Wiadomość 1 z 2 (6 469 wyświetleń)

Re: Jak sie używa karty zbliżak

Jest to karta, która działa wyłącznie zbliżeniowo. Po jej aktywacji (nadaniu kodu PIN) możesz płacić nią w sklepach oraz wypłacać pieniądze z bankomatów przez przyłożenie jej do terminala lub czytnika na bankomacie.

Wszystkie wypłaty z bankomatów oraz transakcje w sklepach powyżej 50 zł zatwierdzasz kodem PIN. 

---
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MarcinB
Były moderator
Były moderator icon
445
144
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (6 428 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Błędne zaczytywanie danych do Profilu Zaufanego - 2 imiona

Jeśli podczas korzystania z Profilu Zaufanego trafisz na informacje, że potrzebne jest Twoje drugie imię, możesz spróbować uzupełnić je ręcznie. Musi być zgodne z informacjami podanymi w Twoim dokumen

...

26-04-2025
Re.: Nowa karta i Google Pay

Podobna sytuacja. Tylko u mnie karta jest ważna i jej ważność się teraz nie kończy, ale SMS (Twoja karta VISA zbliżeniowa została usunięta z Google Pay. Aby płacić z Google Pay, dodaj ją ponownie lub ...

26-04-2025
Re.: Bankomat nie wypłacił pieniędzy, ale pobrał je z konta

Dziękujemy za numer zgłoszenia. Przekazaliśmy prośbę o jak najszybszą odpowiedź na reklamację do analityków.

26-04-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy