Odpowiedz

Jak sie używa karty zbliżak

Tak więc posiadam konto w banku ING i dostałem darmową kartę "zbliżak" czy jakoś tak. Moje pytanie brzmi: w jaki sposób się jej używa? Po prostu przykładam ją do tego urządzenia przy kasie w sklepie czy jak? Nigdy nie używałem żadnych kart płatniczych a nigdzie nie mogę znaleźć porządnej instrukcji.

Odpowiedz
0 Lajków
PaterNoster
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
27-09-2018
Wiadomość 1 z 2 (7 303 wyświetleń)

Re: Jak sie używa karty zbliżak

Jest to karta, która działa wyłącznie zbliżeniowo. Po jej aktywacji (nadaniu kodu PIN) możesz płacić nią w sklepach oraz wypłacać pieniądze z bankomatów przez przyłożenie jej do terminala lub czytnika na bankomacie.

Wszystkie wypłaty z bankomatów oraz transakcje w sklepach powyżej 50 zł zatwierdzasz kodem PIN. 

---
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MarcinB
Były moderator
Były moderator icon
445
146
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (7 262 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Przelew na rachunek techniczny Zbywcy

Dzień dobry Szanowni Forumowicze,

Przepraszam za banalne pytanie, ale chciałbym się upewnić co do jednej formalnej kwestii. Kupiłem nieruchomość (mieszkanie) z rynku wtórnego - 80 % wkład własny, 20 %

...

27-09-2026
Re: Yubico Security Key C NF - błąd: urzadzenie nie obsługuje FIDO2

Rozumiem, dziękuję za informację. Mam 13 dni na ewentualne zwrócenia klucza w przypadku braku możliwości jego użycia w ING.

25-09-2026
Re: Yubico Security Key C NF - błąd: urzadzenie nie obsługuje FIDO2

Ten błąd jest nam znany, pracujemy nad nim. Spróbuj proszę dodać klucz ponownie w przyszłym tygodniu 😊

25-09-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy