Konta osobiste i firmowe

Odpowiedz

ING bezprawnie blokuje kilkanaście tysięcy złotych mimo zakończonej upadłości

30 czerwca 2026 r. moja upadłość konsumencka zakończyła się prawomocnym orzeczeniem sądu. Syndyk zakończył działania i zwolnił rachunki. Mamy wrzesień, a ING nadal blokuje mi dostęp do kilkunastu tysięcy złotych. Kontaktowałem się z infolinią, pisałem na czacie, składałem reklamacje. Pod koniec sierpnia przesłałem bankowi na czacie odpis prawomocnego orzeczenia sądu. Mimo tego wciąż słyszę, że „analitycy analizują dokument”. Jak długo można analizować prawomocne orzeczenie? Dlaczego klient nadal ponosi konsekwencje blokady, skoro postępowanie się zakończyło, a syndyk zwolnił konta? W mojej ocenie środki powinny zostać odblokowane już w lipcu. Jeżeli ING uważa inaczej, oczekuję wskazania konkretnej podstawy dalszej blokady. Samo powtarzanie, że sprawa jest „w analizie”, nie wyjaśnia, dlaczego nadal nie mogę korzystać z własnych pieniędzy. Kilkanaście tysięcy złotych to realna kwota, do której nie mam dostępu. Za każdym kolejnym kontaktem poświęcam czas, opisuję tę samą sytuację i nadal nie otrzymuję rozwiązania. Przekazałem dokument sądu, kontaktowałem się wielokrotnie, składałem reklamacje. Co jeszcze klient ma zrobić, żeby bank skutecznie zajął się jego sprawą? Proszę moderatorów i przedstawicieli ING o pilną interwencję oraz konkretne odpowiedzi: Co dokładnie uniemożliwia obecnie odblokowanie środków? Jaka jest podstawa dalszego utrzymywania blokady? Czy brakuje jakiegokolwiek dokumentu? Jeśli tak — jakiego? Kiedy konkretnie odzyskam dostęp do pieniędzy? Proszę o przejęcie sprawy przez osobę, która może doprowadzić ją do rozwiązania. Kolejne odesłanie na infolinię lub czat, gdzie już wielokrotnie zgłaszałem problem, niczego nie zmieni. Dane sprawy i numery reklamacji przekażę w wiadomości prywatnej, we wskazanym przez bank bezpiecznym kanale. Oczekuję konkretnego działania i terminu odblokowania środków. Dotychczasowy sposób obsługi tej sprawy jest dla mnie nie do przyjęcia.
Odpowiedz
0 Lajków
rkf9912
Nowy w branży I
Nowy w branży I icon
2
0
09-09-2026
Wiadomość 1 z 4 (55 wyświetleń)

Re: ING bezprawnie blokuje kilkanaście tysięcy złotych mimo zakończonej upadłości

Przez Społeczność nie możemy w żaden sposób ustosunkować się do sprawy i odnieść się do Pana pytań. Jeżeli poda Pan numer reklamacji, to możemy przekazać wyłączenie prośbę o przyspieszenie jej rozpatrzenia.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
MonikaC
Moderator
Moderator icon
690
125
04-09-2015
Wiadomość 2 z 4 (41 wyświetleń)

Re: ING bezprawnie blokuje kilkanaście tysięcy złotych mimo zakończonej upadłości

Reklamacje nr:
102260/092026
106752/092026

Odpowiedz
0 Lajków
rkf9912
Nowy w branży I
Nowy w branży I icon
2
0
09-09-2026
Wiadomość 3 z 4 (28 wyświetleń)

Dziękuję za przekazane numery reklamacji. Przekazałam prośbę o przyspieszenie rozpatrzenia.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
MonikaC
Moderator
Moderator icon
690
125
04-09-2015
Wiadomość 4 z 4 (21 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Zawiercie ul. Leśna

W związku z reklamacją nr 106714/092026 zwracam się z prośbą o warunkowe uznanie mojego rachunku kwotą 3150 zł jeszcze przed zakończeniem postępowania reklamacyjnego.
Awaria nastąpiła z przyczyn całkow...

09-09-2026
Re: Zawiercie ul. Leśna

Przekazałem prośbę o przyspieszenie odpowiedzi na reklamację do odpowiedniego działu.

09-09-2026
Zawiercie ul. Leśna

W dniu 9 września 2026 r. około godziny 8:00 dokonywałam wpłaty we wpłatomacie ING przy ul. Leśnej w Zawierciu. Urządzenie przyjęło banknoty i rozpoczęło ich liczenie oraz sprawdzanie, jednak w trakci

...

09-09-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy