Odpowiedz

Czy ktos byłby w stanie mi pomóc?

Po raz pierwszy dokonałam przelewu poprzez ekspres elixir po czym pierwszy też raz przyszła mi wiadomości,że nastąpiła blokada a po chwili zostałam powiadomiona, że blokada została zwolniona. Mogę wiedzieć o co tu chodzi,bo nigdy wcześniej nie otrzymałam takiej wiadomości i czy to może być zależne od rodzaju przelewu? I chciałabym przede wszystkim wiedzieć, czy zostanie pobrana ta kwota czy też nie? Bo potrzebuje zrobić szybko przelew ale już zwykły do tego samego odbiorcy i właśnie nie posiadam informacji czy w tej sytuacji tej osobie na konto nie wpłyną dwa przelewy,ten który został zrobiony elixirem i który zamierzam zrobić zwykłym przelewem. Proszę w miarę możliwości o jak najszybszą odpowiedź
Odpowiedz
0 Lajków
Nat_profi
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
04-12-2017
Wiadomość 1 z 3 (4 166 wyświetleń)

Re: Czy ktos byłby w stanie mi pomóc?

Jeżeli przelew jest w historii jako zaksięgowany to oznacza, że go zrealizowaliśmy. Aby sprawdzić szczegóły tego przelewu prosimy o wiadomość przez Moje ING: Wiadomości -> Nowa wiadomość. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta
Odpowiedz
0 Lajków
AgnieszkaBin
Moderator
Moderator icon
795
173
04-09-2015
Wiadomość 2 z 3 (4 098 wyświetleń)

Re: Czy ktos byłby w stanie mi pomóc?

A środki pomniejszyły się? Bo z tego co widzę na zrzucie ekranu to przelew nie został zrealizowany. Może Bank odbiorcy nie obsługuje w tym czasie szybkich przelewów?

Express Elixir to szybki przelew, nawet w kilka sekund. Działa podobnie jak płatność karta. Zakładana jest blokada, a po rozliczeniu transakcji jest ona zdejmowana. W przypadku prawidłowej realizacji przelewu zdjęcie blokady oznacza pomniejszenie salda. Blokada zaś pomniejsza dostępne środki. Jeżeli transakcja z różnych przyczyn nie dojdzie do skutku to blokada jest zdejmowana, a Twoje dostępne środki powiększone o wartość blokady.

Na ogół system działać powinien w sposób informujący użytkownika o braku możliwości wysłania przelewu w danym czasie do danego banku.

Jeżeli przyczyna jest inna, warto przesłać pytanie do Banku o wyjaśnienie sytuacji.

Odpowiedz
0 Lajków
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 3 z 3 (4 027 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
OKO bonus - ile można mieć?

Cześć,

Ile można mieć kont oko bonus dla pojedynczego użytkownika?

Ile można mieć kont oko bonus dla konta małżeńskiego?

26-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

Czy coś się może zmieniło w tej kwestii?

24-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.

24-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy