19-08-2017 16:31
Czy ktoś robił transakcję w internecie kartą przedpłconą? Czym różnią się wykonywane operacje w tym przypadku od zapłatą kartą debetową czy kredytową?
20-08-2017 16:47
Wykonanie transakcji kartą debetową, kredytową czy przedpłaconą nie różni się niczym szczególnym dla usługodawcy. Różnice są po stronie wykonującego transakcje, a raczej pochodzeniem środków. W przypadku karty debetowej, środki pochodzą z konta rozliczeniowego. Tak samo jak w przypadku karty przedpłaconej. Tutaj różnica jest taka, że konto karty trzeba najpierw zasilić, nie jest to zazwyczaj konto użytkowane normalnie jako konto rozliczeniowe. Karta kredytowa daje nam do dyspozycji środki udostępnione przez bank.
21-08-2017 07:30
W międzyczasie w internecie znalałam informację z ing Banku śląskiego, że karta przedpłaconą Maestro nie mozna płacic przez internet. Tylko karta wirtualną.
Informacje w poniższym linku:
https://www.ingbank.pl/indywidualni/karty/karty-do-konta/karta-maestro-przedplacona
22-08-2017 07:09
Zgadza się, ponieważ do transakcji internetowych przeznaczona jest tylko k@rta wirtualna ING VISA, która jest wirtualną kartą przedpłaconą.
22-08-2017 07:37
Karta przedpłaconą Maestro (plastikową nie wirtualną) TEŻ mozna płacić w internecie. Nie miałam po prostu ustawionego limitu transakcji przez Internet
22-08-2017 07:45
Kartą Maestro przedpłaconą nie ma możliwości płacenia przez Internet. Proszę o kontakt z działem obsługi kart - 32 357 00 12 i sprawdzimy jaką posiadasz kartę.
23-08-2017 08:06
Oto odp, jaka otrzymałam bezpośrednio z banku śląskiego:
"..płatność kartapi przedpłaconymi jest ograniczona tylko limitami jakie Państwo przypiszą konkretnej karcie. Jeżeli ustanowicie Państwo limit wyższy niz 0,00 zł dla transakcji internetowych to istnieje mozliwość dokonywania opłat.."
Posiadane prze firmę karty to karty MasterCard Corporate PLN.
24-08-2017 07:23
@monikas3, karta MasterCard Corpoate, a karta Maestro to dwie różne karty. Na początku wspomniałaś o karcie Maestro, dlatego przekazałam Ci informację, że tą kartą nie zapłacisz przez internet. Z kolei użytkownik karty MasterCard Corporate może zawierać transakcje na odległość (przez telefon, internet czy zamówienie pocztowe).
Odpowiedź na to pytanie wymaga sprawdzenia sytuacji. Dlatego bardzo prosimy o kontakt na czacie po zalogowaniu w Moim ING w dni robocze w godzinach 8:00 - 18:00, w sobotę w godzinach 8:00 - 16:00 bądź
... 31-10-2024Odpowiedź na to pytanie wymaga sprawdzenia sytuacji. Dlatego bardzo prosimy o kontakt na czacie po zalogowaniu w Moim ING w dni robocze w godzinach 8:00 - 18:00, w sobotę w godzinach 8:00 - 16:00 bądź
... 31-10-2024Dziękujemy za opinię. W Jaśle posiadamy znacznie więcej bankomatów Zachęcam do zapoznania się z adresami urządzeń na naszej wyszukiwarce: https://www.ing.pl/placowki-oddzialy-bankomaty?type=bankomat&address=jas%C5%82o%20locality
... 31-10-2024