Odpowiedz

Warunki uzyskania karty kredytowej

Dzień dobry, chciałbym zawnioskować o kartę kredytową i mam kilka pytań:

1. Jakie dokumenty trzeba przedstawić - czy może to być PIT-11 za 2024 rok? Nie pracuję już u pracodawcy, który wystawił mi PIT-11. Obecnie od 5 miesięcy pracuję u innego pracodawcy na umowę o pracę na czas nieokreślony. Nadmienię tylko, że wynagrodzenie zarówno w poprzedniej jak i w obecnej firmie wpływało/wpływa na moje konto w ING. Jeśli PIT-11 nie jest akceptowany to jakich dokumentów wymaga bank?

2. Jaki jest minimalny okres zatrudnienia u obecnego pracodawcy wymagany przez bank przy wnioskowaniu o kartę kredytową?

Celem wyjaśnienia: chcę zawnioskować o „zwykłą” kartę kredytową z limitem do 20.000 zł, nie interesuje mnie „złota” karta kredytowa.

Pozdrawiam
Odpowiedz
0 Lajków
Inwestor20244
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
08-08-2024
Wiadomość 1 z 2 (654 wyświetleń)

Re: Warunki uzyskania karty kredytowej

Dziękuję za zainteresowanie naszą ofertą. Wniosek o kartę możesz złożyć przez swoją bankowość w zakładce Oferta ING > Karty i płatności. Najczęściej decyzja jest od razu lub kolejnego dnia roboczego. U obecnego pracodawcy musisz być zatrudniony co najmniej 6 miesięcy, a ponieważ wspomniałeś, że wynagrodzenie wpływa na konto w ING, to być może nie będziesz musiał dostarczać innych dokumentów. Możemy jednak o nie poprosić i najczęściej jest to zaświadczenie od pracodawcy. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
ElżbietaG
Moderator
Moderator icon
119
17
14-12-2020
Wiadomość 2 z 2 (542 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: OKO dziecka

Informacja skarbowa własnie potwierdziła telefonicznie iż nie były to darowizny. Dla bezpieczeństwa wyślę jeszcze zapytanie żeby mieć to na papierze.

12-06-2025

otrzymałam zgodę sądu i mam już z powrotem zablokowane środki. Trochę czasu zajęło z sądem. Zamierzam też zgłosić do rzecznika. W us zgłaszałam darowiznę.

12-06-2025

otrzymałam zgodę sądu i mam już z powrotem zablokowane środki. Trochę czasu zajęło z sądem. Zamierzam też zgłosić do rzecznika. W us zgłaszałam darowiznę.

12-06-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy