Odpowiedz

Spłata zadłużenia a zwrot transakcji

Witam serdecznie,

Nurtuje mnie jedna sprawa, przykład:

W październiku wydałem KK 200 zł, po wystawieniu wyciągu do końca listopada mam oddać te 200 zł. W międzyczasie rozmyśliłem się i zwracam ten towar za 200 zł do sklepu i jeszcze przed terminem spłaty otrzymuję zwrot na KK 200 zł. (w listopadzie nie płacę KK więc saldo się nie zmienia)
Czy w takim wypadku zwrot na KK zostanie potraktowany jako spłata KK? Czy muszę spłacić 200 zł, a zwrot ze sklepu zostanie potraktowany jako nadpłata na KK i muszę prosić o zwrot nadpłaty na konto?

Z góry dzięki za odpowiedź.

Odpowiedz
0 Lajków
kluska23
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
31-10-2019
Wiadomość 1 z 2 (3 571 wyświetleń)

Re: Spłata zadłużenia a zwrot transakcji

Witaj,
potraktujemy zwrot jako spłatę zadłużenia na karcie kredytowej. 
Ważne, że od dokonanych transakcji bezgotówkowych (zapłata kartą za towary lub usługi) nie zapłacisz żadnych odsetek pod warunkiem, że spłacisz całość zadłużenia na rachunku karty w terminie wyznaczonym na zestawieniu transakcji.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1095
216
07-06-2017
Wiadomość 2 z 2 (3 490 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Pożyczka

Dzień dobry chciałam zapytać czy przy potrzebie wzięcia 4 pożyczki gotówkowej bank dzwoni do pracodawcy w celu weryfikacji

05-11-2024
Re.: Mozliwość weryfikacji płatności kartą za pomocą SMSa zamiast aplikacji mobilnej

@Alison Możesz zmienić metodę autoryzacji płatności na SMS. Na ekranie ze szczegółami transakcji, wybierz opcję potwierdzenia kodem SMS. Zobaczysz stronę logowania do bankowości internetowej Moje ING...

04-11-2024
Re: Re.: Kredyt na oprocentowanie stałe a wakacje kredytowe

U mnie też wydłużyli,przed chwilą zobaczyłem  w aplikacjiEmotikon: Szczęśliwy

04-11-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy