04-01-2019 11:24
Dzień dobry,
w jaki sposób następują przewalutowania transakcji w obcych walutach kartami kredytowymi ING?
Np. płatność w CZK. Najpierw przewalutowanie CZK->Euro po kursie organizacji płatniczej a następnie Euro->PLN po kursie banku, tak? Czy jest doliczana jeszcze jakaś prowizja?
Czy są jakieś różnice między kartami Visa i Mastercard czy sposób przewalutowania jest taki sam?
Pozdrawiam
05-01-2019 12:03
Walutą rozliczeniową dla kart kredytowych jest euro. Jeśli zapłacisz w inne walucie, będzie podwójne przewalutowanie. Z waluty płatności na euro po kursie organizacji płatniczej (Visa lub Mastercard). Następnie z euro na złotówki po naszym kursie. Dodatkowych prowizji za przewalutowanie nie ma. Dla kart kredytowych Visa oraz Mastercard sposób rozliczenia jest taki sam.
Piszę tu gdyz mam juz dosc ciaglego skladania reklamcji i mrozenia pieniedzy. Od miesiąca bankomaty planet cash - w roznych lokalizacjach - zawsze w taki sam sposob - w trkacie transacji SWE wyplaty s
... 10-06-2026Dzień dobry,
Mam e-terminal ING w programie Polska bezgotówkowa. Umowa zawarta w lutym.
Czy mogę zrezygnować z terminala ? Jak to zrobić? Czy wiążą się z tym jakieś koszty?
09-06-2026
Kolejny raz będę pytał o powiadomienia: czy w aplikacji banku dbającego, podobno, o bezpieczeństwo, nie można uzupełnić powiadomień o szczegóły transakcji? Mam kilka kart na koncie: swoje, dziecka i n
... 09-06-2026