04-01-2019 11:24
Dzień dobry,
w jaki sposób następują przewalutowania transakcji w obcych walutach kartami kredytowymi ING?
Np. płatność w CZK. Najpierw przewalutowanie CZK->Euro po kursie organizacji płatniczej a następnie Euro->PLN po kursie banku, tak? Czy jest doliczana jeszcze jakaś prowizja?
Czy są jakieś różnice między kartami Visa i Mastercard czy sposób przewalutowania jest taki sam?
Pozdrawiam
05-01-2019 12:03
Walutą rozliczeniową dla kart kredytowych jest euro. Jeśli zapłacisz w inne walucie, będzie podwójne przewalutowanie. Z waluty płatności na euro po kursie organizacji płatniczej (Visa lub Mastercard). Następnie z euro na złotówki po naszym kursie. Dodatkowych prowizji za przewalutowanie nie ma. Dla kart kredytowych Visa oraz Mastercard sposób rozliczenia jest taki sam.
Prawdą jest, że przestępcy potrafią nadpisać nadawcę wysyłanego SMSa, który będzie wyglądał jak wysłany z ING. Jednak nie potrafią wysłać w imieniu banku kodu autoryzacyjnego, którego można użyć w apl
... 06-12-2025Trudno nam się tutaj odnieść do Twojej sprawy. Natomiast jeśli nie zgadzasz się z odpowiedzią na reklamację, to możesz się od niej odwołać. Możesz też napisać do nas na czacie, po zalogowaniu w Moim I
... 06-12-2025Trafiłem na ten temat w "społeczności ING " bo szukam rozwiązania problemu . Też spotkała mnie blokada konta przez brak oświadczenia. Zablokowane konto - na początku to się z tego śmiałem ale teraz
... 06-12-2025| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 3 | |
| 2 | |
| 1 | |
| 1 |