06-01-2018 15:03
Cz., aktualnie mam konto w DB makler, ponieważ DB makler ma być wkrótce zlikwidowany mam zamiar otworzyć konto elastyczne w ING - z prowizja taką jak w DB 0,19 %. Mam pytanie - w ramach tego konta mam mieć dostęp do notowan w czasie rzeczywistym 1 najlepsza oferta, czy mozna bez opłat korzystac jednocześnie z notowań na komputerze i z notowan mobilnych ? Czy tez muszę wybrać jeden z tych wariantów lub zapłacić dodatkowo ?
07-01-2018 23:51
08-01-2018 13:37
Z notowań możesz jednocześnie korzystać w aplikacji mobilnej oraz przez przeglądarkę internetową. Przy 1 najlepszej ofercie kupna i sprzedaży nie pobieramy za to dodatkowej opłaty. Wyższe pakiety są już płatne zgodnie z tabelą opłat.
08-01-2018 15:41
Oferta
Konto aktywne to 10zł na miesiąc, ale masz 0,19% bez warunku obrotu. Jeśli robisz większy obrót to co miesiąc automatycznie możesz mieć jeszcze niższą prowizję.
Notowania
Dostęp do 1 oferty masz w aplikacji na PC i mobilnej. W koncie Aktywnym masz jeszcze dostęp do zaawansowanej aplikacji Notowania 4Max - tutaj już możesz obserwować notowania na szersza skalę i stosować analizę techniczną.
Jak zrobisz obrót pow. 80tys zł w danym miesiącu to w kolejnym możesz mieć dostęp do 5 ofert za darmo.
09-01-2018 18:23
Dziękuję za odpowiedź, chciałam jeszcze zapytać o kontrakty terminowe. Czy po otwarciu konta aktywnego mozliwy jest od razu obrót kontraktami, czy tez wymaga to dodatkowej weryfikacji lub odrębnej umowy. Czytałam też w internecie, że w 2016 było wiele awarii systemu w kluczowych dla giełdy momentach, czy teraz sytuacja wygląda lepiej ? Trochę mnie to niepokoi, w DB miałam ok. 5 lat konto i w trakcie sesji nigdy nie było żadnej awarii.
10-01-2018 08:26
Jak otworzysz konto maklerskie to od razu masz dostęp do rynku kasowego. Kontrakty terminowe wymagają aneksowania umowy, ale zajmie Ci to chwilę, bo wszystko robisz w aplikacji na zasadzie dyspozycji internetowej. Możesz to zrobić od razu po otwarciu konta. Uruchomienie handlu pochodnymi to ok 1 dnia roboczego - czas weryfikacji numeru NKK w KDPW.
Co do awarii to Internet pisze różne rzeczy ;-). Nie mówię, że awarii nie mieliśmy i nie obiecam, że nie będzie. Cały czas systemy poprawiamy, modernizujemy itd.
Cześć,
Ile można mieć kont oko bonus dla pojedynczego użytkownika?
Ile można mieć kont oko bonus dla konta małżeńskiego?
26-12-2024
No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.
24-12-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
2 | |
2 | |
1 | |
1 | |
1 |