Jak inwestować

Odpowiedz

Udostępnienie funduszy inwestycyjnych

Witam,
Chciałbym zapytać, czy istnieje możliwość udostępnienia drugiej osobie dostępu do funduszy inwestycyjnych w taki sposób, aby zarówno właściwiej jak i osoba której zostały one udostępnione widziały je na swoich kontach? Chodzi mi o mechanizm podobny do pełnomocnictwa w kontach oszczędnościowych, gdzie każdy z pełnomocników może widzieć to konto np. w aplikacji mobilnej i dowolnie nim zarządzać. Niestety, nie znalazłem niczego takiego w systemie.
Z góry dziękuję za poświęcony czas.
Pozdrawiam

pjankowski
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
1
02-09-2020
Wiadomość 1 z 2 (2 091 wyświetleń)

Re: Udostępnienie funduszy inwestycyjnych

@pjankowski Pełnomocnika do rejestru możesz dodać:
•w naszym oddziale,
•notarialnie lub na piśmie poświadczonym notarialnie - takie pełnomocnictwo powinno w szczególności określać czynności do jakich został umocowany pełnomocnik.

Ważna informacja
Fundusz pokazujemy tylko właścicielowi lub współwłaścicielowi rejestru. Pełnomocnik nie widzi w swoim systemie rejestrów, do których jest upoważniony. Pełnomocnika możesz odwołać w oddziale banku.

Rejestr wspólny otworzysz tylko w naszym dowolnym oddziale.

Ważna informacja
Rejestr jest widoczny w Moim ING. Nie możesz zmienić rejestru indywidualnego na wspólny lub odwrotnie. Jeśli chcesz zmienić rejestr - musisz go zamknąć i otworzyć nowy.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
MateuszF
Moderator
Moderator icon
595
127
12-04-2017
Wiadomość 2 z 2 (2 026 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Kredyt hipoteczny na połówkę bliźniaka

Czy istnieje możliwość uzyskania kredytu hipotecznego na budowę połowy bliźniaka (druga połowa realizowana przez innego inwestora)? Planujemy dokonać podziału działki na dwie części oraz uzyskać osobn

...

20-01-2025
Wynajem długoterminowy samochodu czy leasing?

Aktualnie zastanawiam się nad nowym autem. Muszę pożegnać się z moim starym bo niestety ale coraz trudniej się nim jeździ i z powodu licznych napraw jest to coraz bardziej kosztowne Emotikon: Mrugający No i co jest leps

...

20-01-2025
Re.: Kredyt HIPOTECZNY - kończy się oprocentowanie stałe (pierwsze 5 lat) - spora nadpłata

Hey,.
Niestety nie wiedziałem tego muszę to teraz przeanalizować czy nie lepiej w takim układzie wziąć zmienne 🤔

20-01-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy