19-02-2023 10:27
Witam,
Jak rozumiem z poprzednich podobnych postów, PIT-8C zostaje generowany w przypadku gdy w danym roku kalendarzowym zamknęłam pozycje na koncie maklerskim.
Co jednak w wypadku, gdy nie zamknęłam pozycji ale otrzymałam dywidendy? (co także wiąże się z obowiązkiem podatkowym, afaik)
Z góry dziękuję,
D.Z.
19-02-2023 12:31
20-02-2023 09:45
Dywidendy od polskich instrumentów finansowych są opodatkowywane przy ich wypłacie, co można sprawdzić w historii konta maklerskiego. Inaczej bywa przy wypłacie dywidend od instrumentów zagranicznych. Może być tak, że nie są opodatkowane lub opodatkowane niższą stopą podatkową i wówczas obowiązek podatkowy jest po Twojej stronie. W takim przypadku skontaktuj się z naszymi maklerami pod nr 32 357 00 32.
Dzień dobry,
wejście do saloniku dla użytkownika Platynowej karty kredytowej Mastercard (4 bezpłatne, każde kolejne wejście 32 USD) oraz osób towarzyszących (2 bezpłatne, każde kolejne wejście 32 USD z
Dzień dobry,
w tej chwili nie wyszukasz i nie opłacisz parkingów w Gdyni. Jeśli chcesz parkować w tym mieście, skorzystaj z tradycyjnego parkomatu. W pozostałych miastach nasza usługa działa prawidłowo
Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
2 | |
2 | |
1 | |
1 |