Jak inwestować

Odpowiedz

Jednostkowe Prawo Poboru - jak zrealizować?

Posiadam jedna akcje PrefaGroup. Zgodnie z ostatnią uchwała posiadam PP:
"8.Na każdą akcję Spółki posiadaną na koniec dnia prawa poboru, akcjonariuszowi przysługiwać będzie jedno prawo poboru uprawniające do objęcia 3 (trzy) akcje serii C."

W moim portfelu ukazało się PFG-JPP (1 szt.)

Z tego co się orientowałam teraz powinnam złożyć wniosek o kupno nowych akcji. Czy w aplikacji ING można tego dokonać czy tylko telefonicznie? W aplikacji w zakładce wnioski - zapis na akcje z prawami poboru nie widzę instrumentu dot PrefaGroup, albo że to w innym miejscu sie składa... To moje pierwsze zetknięcie z PP jak widać 😅
Odpowiedz
0 Lajków
AG6466
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
24-01-2022
Wiadomość 1 z 4 (6 991 wyświetleń)

Re.: Jednostkowe Prawo Poboru - jak zrealizować?

Dyspozycje zapisu na akcje nowej emisji możesz złożyć właśnie we wnioskach na które patrzyłaś. Będziemy je przyjmować w okresie ustalonym przez Emitenta. Zapisy ruszą 26 stycznia i wówczas we wnioskach pojawi się instrument oznaczony kodem PL71MDA00034.

Odpowiedz
0 Lajków
KrzysztofN
Pracuję w ING
Pracuję w ING icon
59
12
12-06-2020
Wiadomość 2 z 4 (6 984 wyświetleń)

Dziękuję! A skąd można wziąć oznaczenie instrumentu? Bo w komunikatach od PrefaGroup nic nie znalazłam
Odpowiedz
0 Lajków
AG6466
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
24-01-2022
Wiadomość 3 z 4 (6 974 wyświetleń)

Jeżeli pobierzesz stan konta do wydruku to znajdziesz tam oznaczenia ISIN kodów.

KrzysztofN
Pracuję w ING
Pracuję w ING icon
59
12
12-06-2020
Wiadomość 4 z 4 (6 962 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Tragiczna jakość obsługi

Po zobaczeniu reklam rachunku osobistego oraz oprocentowania rachunku oszczędnościowego usiłowałem zostać klientem banku.
Jakie było moje zdumienie kiedy próby zdalnego założenia nie przyniosły rezulta...

12-06-2026
Re: Wplata BLIK we wplatomatach ING/Planet Cash

Dziękuję,to juz wiem Emotikon: Szczęśliwy dodatkowy koszt takiej wpłaty 15zl 🤦🏻‍♀️
Bardziej chodzi mi o to,dlaczego tak się dzieje. Widzę,że nie tylko ja mam ten problem,choć wcześniej wszystko działało bez zarzutu.

11-06-2026
Re: Powiadomienia PUSH - zawartość

Dziękujemy za wszystkie sugestie Emotikon: Szczęśliwy

11-06-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy