Jak inwestować

Odpowiedz

Jednostkowe Prawo Poboru - jak zrealizować?

Posiadam jedna akcje PrefaGroup. Zgodnie z ostatnią uchwała posiadam PP:
"8.Na każdą akcję Spółki posiadaną na koniec dnia prawa poboru, akcjonariuszowi przysługiwać będzie jedno prawo poboru uprawniające do objęcia 3 (trzy) akcje serii C."

W moim portfelu ukazało się PFG-JPP (1 szt.)

Z tego co się orientowałam teraz powinnam złożyć wniosek o kupno nowych akcji. Czy w aplikacji ING można tego dokonać czy tylko telefonicznie? W aplikacji w zakładce wnioski - zapis na akcje z prawami poboru nie widzę instrumentu dot PrefaGroup, albo że to w innym miejscu sie składa... To moje pierwsze zetknięcie z PP jak widać 😅
Odpowiedz
0 Lajków
AG6466
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
24-01-2022
Wiadomość 1 z 4 (4 979 wyświetleń)

Re.: Jednostkowe Prawo Poboru - jak zrealizować?

Dyspozycje zapisu na akcje nowej emisji możesz złożyć właśnie we wnioskach na które patrzyłaś. Będziemy je przyjmować w okresie ustalonym przez Emitenta. Zapisy ruszą 26 stycznia i wówczas we wnioskach pojawi się instrument oznaczony kodem PL71MDA00034.

Odpowiedz
0 Lajków
KrzysztofN
Pracuję w ING
Pracuję w ING icon
58
12
12-06-2020
Wiadomość 2 z 4 (4 972 wyświetleń)

Dziękuję! A skąd można wziąć oznaczenie instrumentu? Bo w komunikatach od PrefaGroup nic nie znalazłam
Odpowiedz
0 Lajków
AG6466
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
24-01-2022
Wiadomość 3 z 4 (4 962 wyświetleń)

Jeżeli pobierzesz stan konta do wydruku to znajdziesz tam oznaczenia ISIN kodów.

KrzysztofN
Pracuję w ING
Pracuję w ING icon
58
12
12-06-2020
Wiadomość 4 z 4 (4 950 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Konieczność ponownej aktywacji aplikacji

U mnie wystąpiła ta sama sytuacja co u AleKre1995. Otwierając aplikację z rana wszystko było w porządku, jednak kolejnym razem - około 10:45 pojawił się widok "Aktywuj aplikację lub załóż konto bankow

...

30-03-2025
Re: Brak możliwości wyboru konta głównego

A czy jest szansa zobaczyć obecną "ścieżkę rozwoju" aplikacji? kiedy nawet na kilka miesięcy do przodu można było zobaczyć co przed nami. 

Kto obecnie jest menadzerem spełeności? da się to jakoś reani

...

29-03-2025
Re: Brak możliwości wyboru konta głównego

Na ten moment nie planujemy zmian w tym zakresie, natomiast przekazałam Twoją sugestię do specjalistów 😊

29-03-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy