Odpowiedz

Re.: nowy system bankowosci internetowej

@Mitchris bank przyjął wprowadzenie nowych rozwiązań etapowo. Uważam, że to słuszna droga. Wprowadzenia z dnia na dzień 100% nowych rozwiązań wywołuje większe niezadowolenie. Stopniowe wprowadzanie funkcji pozwala lepiej wyłapać nieprawidłowości. Lepiej podać, że tu i tu jest luka albo lepiej byłoby gdyby wyglądało to tak i tak a nie ogólnikiem, który przyglądając się wdrożeniom w innych bankach jest "społecznie typowy". Zmiany? O nie, to bez sensu, odchodzę, zmieniam bank. Zrób jak uważasz, ale jeżeli masz szansę wpłynąć jakoś na zmianę tutaj poprzez uwagi i sugestie to gdzie Ci będzie lepiej? "Wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma" Emotikon: Mrugający
@august a jakieś konkrety?
Odpowiedz
0 Lajków
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 251 z 1 332 (4 056 wyświetleń)

Po pierwsze po co zmieniać ? Po drugie , jeżeli zmieniać to na lepsze ! Po trzecie , ilu klientów rzuciło się do korzystania z nowego systemu ? Czy naprawdę trudno wyciągnąć wnioski przeczytawszy 25 stron tego wątku ? Dodam , że i tak większość [jakieś 97% tu nie zagląda }

I po czwarte , w końcu to bank będzie spijał ,,śmietankę" po swoich ulepszeniach i nic mi do tego . Ja najwyżej mogę zagłosować nogami .

Odpowiedz
0 Lajków
august
Zaprawiony analityk I
Zaprawiony analityk I icon
76
15
31-03-2016
Wiadomość 252 z 1 332 (4 051 wyświetleń)

Nie jestem przeciw wprowadzaniu zmian etapami, ale jestem przeciw wprowadzaniu czegoś, co jest gorsze niż stare. Zwazywszy, że nowy system jest wybrakowany - nie uświadczysz w nim możliwosci wyłączenia finansometru czy możliwości zarzadzania powiadomieniami SMS. Póki można zostaję na starym systemie, bo jest wygodniejszy.

Odpowiedz
0 Lajków
Mitchris
Zaprawiony analityk II
Zaprawiony analityk II icon
161
73
05-11-2015
Wiadomość 253 z 1 332 (4 048 wyświetleń)

PS Zróbcie ankietę na pierwszej stronie ing banku , a klienci na pewno dadzą wam do zrozumienia co myślą o nowym systemie i czy rzeczywiście on jest taki jak WAM SIĘ WYDAJE .

Odpowiedz
0 Lajków
august
Zaprawiony analityk I
76
15
31-03-2016
Wiadomość 254 z 1 332 (4 044 wyświetleń)

Nie lubię wdawać się w polemiki tego typu. Stary wygodniejszy? Dla Ciebie tak, dla mnie odchodzi do lamusa. Wolę skupić się na konkretach działania. Czy bank uwzględni uwagi? Ile i w jakim stopniu? Dla mnie to nawet nie jest 40% zrobione, ale dzieje się i już po samym wykonywaniu przelewów uważam, że jest postęp. Luk jest wiele i sam zgłosiłem nawet reklamacje, która de facto dotyczy wyświetlania informacji niż samego działania. Pozdrawiam, miłego dnia.
Odpowiedz
0 Lajków
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 255 z 1 332 (4 043 wyświetleń)

A dla mnie strona banku to narzędzie . Nie mam czasu na rozkminianie gdzie co jest , a może jeszcze nie ma trzeba napisać na forum . Łaskawie jakiś koleś z banku napisze że właśnie nad tym pracują ... Wszystko ma być intuicyjne i pod ręką ! Proszę więc napisz w czym konkretnie jest lepszy naowy system ? Jakie ma udogodnienia w stosunku do starego ? Jakie ma funkcjonalności których nie miał stary ? Po prostu - W czym jest lepszy ? Możesz napisać ? Czy jesteś np pracownikiem firmy zewnętrznej , zalogowanym aby klepać posty nt wyższości nowego systemu ???

Odpowiedz
0 Lajków
august
Zaprawiony analityk I
76
15
31-03-2016
Wiadomość 256 z 1 332 (4 027 wyświetleń)

@august - robinie przelewów. Wyszukiwanie po haśle, podpowiedź, wybór i ewentualna zmiana kwoty i modyfikacja tytułu operacji. To duży plus nowego systemu. Inne przelewy też ok.
Jak napisałem wyżej są luki (informacje o kartach wciąż błędnie działające), ale idzie to w znacznie lepszym kierunku.
"pracownik firmy zewnętrzne"? Proszę Cię, równie dobrze można powiedzieć, że Ty jesteś naganiaczem z innego banku. :] jestem klientem i chce dobrego systemu. Będzie to ok. Nie? To go zmienię i tyle.
Odpowiedz
0 Lajków
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 257 z 1 332 (4 016 wyświetleń)

No i właśnie to jest problem - dla Ciebie to jest postęp a dla mnie (i jak widać wielu innych) to uwstecznianie.

Uwagi zgłaszam co chwilę, w ilościach ogromnych, ale najczęściej alboe "pomyślimy" albo "olejemy"... chociażby na samym początku brakowało przelewów wzorcowych (a raczej - były na końcu historii, czyli idiotyzm)... w końcu wprowadzili - radość... po czym okazało się, że w sumie nie wprowadzili, ale usunęli, bo zamiast wzorców mamy tylko zapisanych kontrachentów bez tytułu przelewu, więc tak jakby nie do końca to... no ale jest tak cudownie współcześnie, strona się dostosowuje do rozmiarów ekranu, bla, bla, bla... i jest tak gigantyczna, że faktycznie człowiek czuje się jak w przedszkolu.

To ma być narzędzie! Jak chcę sobie pooglądać mrugające i skaczące grafiki to wchodzę na inne strony (oh, nie wchodzę bo mnie to irytuje...).

Strona jest wolna i MULI! Animacje wprowadza się jedynie po to, żeby ukryć ten fakt (zmienia się percepcja, 'coś się dzieje')...

Odpowiedz
0 Lajków
wojciech
Główny rachmistrz I
Główny rachmistrz I icon
246
89
02-03-2016
Wiadomość 258 z 1 332 (4 014 wyświetleń)

Drodzy Klienci ING. Przestancie narzekac bo zmiany wprowadzamy dla Was! To Wy tego oczekiwaliscie a my jestesmy od spelniania Waszych zachcianek! Nasze badania pokazaly ze chcecie nowego systemu a teraz jestescie niby nie zadowoleni! i ze niby Wam brakuje jakis przelewow wzorcowych?! Zdecydujcie sie czego chcecie starego systemu czy nowego? My jestesmy za starym ale jak robimy badania i analize wektorowa rynku to pomazuja one ze chcecie nowego systemu.
Dzis wiemy juz z analizy i obserwacji rynku ze warto zastanowic sie i pochylic sie z naszej strony nad wprowadzeniem kolorowania przez Klientow glownej strony po zalogowaniu sie. Badania i analiza w Excel polazuja, ze na to czekacie i chcecie miec szybko taka mozliwosc.
Bardzo Was szanujemy i spelniamy wasze potrzeby i oczekiwania.
Jutro jest pierwszy kwietnia i moze wstaniecie nie lewa nowa i zobaczycie jaki mamy wspanialy nowy system warty odkrycia!
bank.
Odpowiedz
0 Lajków
Keicam
Zaprawiony analityk II
Zaprawiony analityk II icon
126
61
13-11-2015
Wiadomość 259 z 1 332 (4 005 wyświetleń)

Więc jeszcze raz zapytam , ilu klientów przeszło i korzysta z nowego systemu ? Proszę określić procentowo . Skoro jest lepszy , to tylko niedobitki powinny pozostać przy starym . Dla mnie to nieporozumienie . Ale jeżeli bank wywalił kasę to teraz wciska towar na siłę ... Przypominam jednak że jest to między innymi moja kasa , a nie banku . A co do badań to zróbcie je ponownie i spytajcie o zadowolenie klientów korzystających z nowego ingonline. Może to być jak już pisałem ankieta na stronie startowej ing..
  ps nie lubię jak ktoś mi wciska że białe to białe a czarne to czarne Emotikon: Mrugający))

Odpowiedz
0 Lajków
august
Zaprawiony analityk I
76
15
31-03-2016
Wiadomość 260 z 1 332 (3 966 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Problem z założeniem konta.

Zależy mi na wyjaśnieniu sytuacji, jednak w tym miejscu nie mamy podglądu do danych w systemie i danych naszych klientów.
Przykro mi, że syn ma kłopot z kontem. Jeśli było zapisane zgłoszenie w tej spr...

22-11-2024
Inne dane przelewu niż właściciela konta

Hej, korzystając z Vinted, olx czy innych portali w ramach bezpieczeństwa swoich danych nie podaje swoich prawdziwych danych, pojawił się problem pierwszy raz dopiero gdy założyłem konto w ING, przysz

...

22-11-2024
Re: Re.: Kredyt na oprocentowanie stałe a wakacje kredytowe

A ja dostałem odmowę przedłużenia oprocentowania stałego. Czy ktoś ma już wydłużony termin po interwencji rzecznika?

22-11-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy