21-04-2016 19:32
W nowym systemie Finansometr nazywa się Wydatki.
Sam wygląd (ładna kolorystyka i ciekawe ikonki) jest całkiem ok. Nie mam co do tego żadnych ALE
Brakuje mi natomiast podkategorii.
Dzisiaj mamy kategorie główne:
1) Dom i Rachunki
2) Wydatki podstawowe
3) Finanse
4) Gotówka
5) Samochód i transport
6) Rozrywka i podróże
7) Pozostałe
8) Zdrowie i uroda
Powinny być jeszcze podkategorie. Adekwatnie przykłady podkategorii
1) remont, ubezpieczenie mieszkania, usługi domowe itp
2) alkohol, zakupy żywności, chemia domowa, zwierzęta, dzieci itp
3) edukacja, elektroniika, książka, muzyka, prezenty, obuwie i odzież itp
4) Tutaj jest przeważnie przypisana wypłata z bankomatu. Przydałaby się opcja komentarza. Np wypłaciłem 150zł bo chciałem kupić bluzę Nike czy coś podobnego
5) paliwo, parking, serwis i części, ubezpieczenie, itp
6) wycieczki, wyjścia i wydarzenia (np koncert), wyjście do klubu, impreza domowa
7) Nieskategoryzowane lub możliwość nazywanie swoich podkategorii
8) siłownia, sport, lekarstwa, wizyta lekarska, dentysta.
I wtedy miałoby ręcę i nogi. W każdej chwili człowiek jest stanie kontrolować swój budżet. Np w przypadku auta miałby od razu podgląda ile wydał w ciągu roku na paliwo, na same parkingi, serwis i części itd, I do razu wiadomo, gdzie "przegiął" albo gdzie budżet pozwala na wydanie więcej.
Lub z wydatkami domowymi - ile poszło na hobby, ile przejada w ciągu roku, ile wydaje na chemię domową lub na zwięrzęta czy dzieci.
Czy ING planuje wprowadzenie takiej udogodności? Takiej funkcjonalności w systemie po prostu brakuje a ile ułatwia w życiu.
22-04-2016 13:23
Dziękujemy za ten sygnał ;-). Na razie nie planujemy takiego rozszerzenia. Jednak jak tylko pojawi się więcej głosów w tym temacie to przeanalizujemy sprawę.
22-04-2016 13:30
IwonaP pisze:Dziękujemy za ten sygnał ;-). Na razie nie planujemy takiego rozszerzenia. Jednak jak tylko pojawi się więcej głosów w tym temacie to przeanalizujemy sprawę.
Znając życie i opierając się na tym, że większość tutaj zakłada konta po to tylko, aby krytykować nowy system lub "szantażować" odejściem, jeśli wyłączycie stary, nie liczyłbym na pojawienie się więcej głosów....
A szkoda
22-04-2016 16:18
22-04-2016 19:23
U mnie też wydłużyli,przed chwilą zobaczyłem w aplikacji
04-11-2024Nie, nie mam na myśli Keepassa. Korzystam z MacOS, ten ma wbudowany menadżer haseł Keychain/Passwords.
Przeczytałem twoją odpowiedź i szczerze mówiąc, przez to że zahaczyłeś o tak wiele wątków niezwiąz
Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
24 | |
13 | |
13 | |
7 | |
6 |