Odpowiedz
Opcje
- Subskrybuj źródło RSS
- Oznacz temat jako nowy
- Oznacz temat jako przeczytany
- Przyklej wątek Wątek u bieżącego użytkownika
- Zakładka
- Subskrybuj
- Strona dopasowana do drukarki
ING Webservice
18-08-2023 22:51
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Zastanawiałem się dlaczego tak nowoczesny bank jak ING nie pozwala na łatwy dostęp do informacji o wpływach na rachunek. Tylko za każdym razem trzeba się logować i ręcznie przeglądać historię. Mam program księgowy, w którym znalazłem opcję uruchomienia bankowości online, i jest także integracja z kontem ING Business. Ale moja radość szybko się skończyła, bo by skonfigurować połączenie niezbędne są pewne dane do wygenerowania certyfikatów, a te dostępne są po podpisaniu z bankiem umowy i słonych comiesięcznych opłatach. A ja potrzebuję tylko informacji wysokości i tytule uznań. Niestety ING oferuje bardzo drogą opcję, która ma 99% funkcji, których nie potrzebuję, albo nic. Więc muszę kilkakrotnie w ciągu dnia się logować na konto i ręcznie pobierać historię. Ewentualnie mogę jeszcze skorzystać z aplikacji kolejnej firmy, która daje możliwość pobrania historii, by ją później zaimportować do mojego programu księgowego. To oczywiście rodzi obawy o bezpieczeństwo i nie jest idealnym rozwiązaniem. Smutne to bardzo, bo w innym, małym i dużo mniej zinformatyzowanym banku potrafili udostępnić proste, ale wystarczające rozwiązanie. Tam można ustawić by informacja o odnotowanej transakcji była przesyłana na mejla lub sms.
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
31-08-2023 13:02
Re: ING Webservice
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Przekazałam Twoją sugestię o wysokości opłat do odpowiedniej jednostki w naszym banku. Co do powiadomień, u nas również możesz włączyć przesyłanie informacji o transakcjach w formie SMS - zrobisz to w zakładce: Administracja i narzędzia -> Administracja -> Ustawienia powiadomień.
W najbliższym czasie planujemy także udostępnić powiadomienia push na telefon o uznaniach i obciążeniach.
-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
11-09-2023 11:28
Re.: ING Webservice
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Nie spodziewaj się wiele kolego, ten temat wałkowany jest na forum od lat 
Żeby chociaż wysyłali mailem jakieś ustrukturyzowane zestawienie dziennych transakcji.
SMS dla systemów automatycznych jest bezwartościowy - tym bardziej powiadomienie PUSH.
Pani Karolino, dużo się pomylę, jeśli zapytam: czy ta sytuacja ma jakiś związek z tym, że sprzedajecie własną aplikację do księgowości, która o dziwo jest jakoś zintegrowana z kontem?

Żeby chociaż wysyłali mailem jakieś ustrukturyzowane zestawienie dziennych transakcji.
SMS dla systemów automatycznych jest bezwartościowy - tym bardziej powiadomienie PUSH.
Pani Karolino, dużo się pomylę, jeśli zapytam: czy ta sytuacja ma jakiś związek z tym, że sprzedajecie własną aplikację do księgowości, która o dziwo jest jakoś zintegrowana z kontem?
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj