Bankowość internetowa

Odpowiedz

Dodanie środków na konto REVOLUT z konta ING

W jaki sposób bez ponoszenia dodatkowych kosztów mogę dodać środki na swoją kartę w Revolut?
Ważne nie posiadam karty w ING mam tylko tam konto Direct i OKO.
Jeśli zrobię przelew walutowy w euro to po jakim kursie będzie przelicznik skoro na koncie mam tylko złotówki?
Odpowiedz
0 Lajków
DjLucky
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
14-04-2021
Wiadomość 1 z 4 (44 427 wyświetleń)

Re: Dodanie środków na konto REVOLUT z konta ING

@DjLucky Wszystko zależy od tego, na jakie konto będziesz robił doładowanie przelewem lub danymi z karty, gdy ją zamówisz. Różnica może być w zależności od  transakcji krajowej i zagranicznej. Tutaj znajdziesz informacje o tym, jak działają nasze karty za granicą: https://www.ing.pl/indywidualni/karty/karty-za-granica  tutaj z kolei informacje o przelewach: https://www.ing.pl/indywidualni/bankowosc-internetowa/przelewy 

Jeśli zlecisz przelew na konto w innym banku w innej walucie niż ta, w której masz konto, rozliczymy płatność wg kursu danej waluty:

• z dnia wykonania płatności (jeśli zlecisz przelew w do 18:00 w dni robocze),
  • z kolejnego dnia roboczego (jeśli zlecisz przelew po 18:00 w dni robocze oraz w soboty, niedziele i święta).

Obowiązuje kurs sprzedaży z tabeli bezgotówkowej naszego banku.

W Moim ING możesz za darmo skorzystać z naszego internetowego kantoru i samodzielnie zrobić przewalutowanie - możliwe, że po lepszym kursie niż ten w tabeli kursowej. Żeby to zrobić musisz posiadać oprócz konta w złotówkach konto w innej walucie, w tym przypadku euro. Konto walutowe otwieramy i prowadzimy za darmo. Otworzysz je w Moim ING w zakładce Oferta ING> Konta osobiste> Konta walutowe. Zgodnie z informacjami z powyższego linku standardowy przelew europejski SEPA (waluta EUR do kraju członkowskiego SEPA) jest za darmo.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
MateuszF
Moderator
Moderator icon
602
127
12-04-2017
Wiadomość 2 z 4 (44 363 wyświetleń)

Re.: Dodanie środków na konto REVOLUT z konta ING

[ Edytowane ]

nie ma konkretnej odpowiedzi na twoje pytanie, nawet pracownik banku ci tego nie powie. Dowiesz się jak wykonasz przelew że trzeba zabulić kilkadziesiąt złotych

Odpowiedz
0 Lajków
Francuz
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
3
1
02-11-2021
Wiadomość 3 z 4 (41 133 wyświetleń)

Re: Re.: Dodanie środków na konto REVOLUT z konta ING

Zachęcam do zapoznania się z całym wątkiem tutaj:
https://spolecznosc.ing.pl/-/Karty-debetowe-do-rachunku-i/Koszt-przelewu-z-ING-na-konto-karty-REVOUL...

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1121
224
07-06-2017
Wiadomość 4 z 4 (41 063 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Limit wejść Priority Pass (jak rozliczany okres roczny)

Dzień dobry,
wejście do saloniku dla użytkownika Platynowej karty kredytowej Mastercard (4 bezpłatne, każde kolejne wejście 32 USD) oraz osób towarzyszących (2 bezpłatne, każde kolejne wejście 32 USD z

...

23-03-2025
Re.: Usluga platnosci za parkowanie w Gdyni nie działa

Dzień dobry,
w tej chwili nie wyszukasz i nie opłacisz parkingów w Gdyni. Jeśli chcesz parkować w tym mieście, skorzystaj z tradycyjnego parkomatu. W pozostałych miastach nasza usługa działa prawidłowo

...

23-03-2025
Re.: Xiaomi pay kiedy w końcu?

Mnie też odrzuca transakcje w Google Pay. Ten bank to porażka ostatnio. Ciągle jakieś kłopoty

23-03-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy