Odpowiedz

Deklaracje ZUS - dostępność? Rachunkowość ING

Witam,

Proszę o informację od czego zależy dostępność modułu "Deklaracje ZUS" w "Księgowość" -> "Deklaracje i podatki"?

Odpowiedz
0 Lajków
HES
HES
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
19
1
07-03-2021
Wiadomość 1 z 3 (7 778 wyświetleń)

Re: Deklaracje ZUS - dostępność? Rachunkowość ING

Zakładka Deklaracje ZUS służy do generowania deklaracji rozliczeniowych i zgłoszeniowych ZUS za pracowników. 
Podatnicy nie zatrudniający pracowników nie utworzą w naszym portalu deklaracji sami za siebie muszą to zrobić po stronie ZUS ePUE.
Jeśli podatnik nie zatrudnia pracowników musi w zakładce Dane i ustawienia -  Deklaracje -  Ubezpieczeniowe podać jaki opłaca schemat składek ZUS, wówczas te informacje będą zaciągane do deklaracji PIT-5.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
WiolettaS
Moderator
Moderator icon
566
126
04-09-2015
Wiadomość 2 z 3 (7 737 wyświetleń)

Re: Deklaracje ZUS - dostępność? Rachunkowość ING

Dziękuję za odpowiedź, wydaje mi się, że składanie deklaracji również za siebie byłoby fajną opcją wartą rozważenia po Państwa stronie.

Liczę, że w przyszłości ING KSIĘGOWOŚĆ będzie miała i taką funkcję.

Odpowiedz
0 Lajków
HES
HES
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
19
1
07-03-2021
Wiadomość 3 z 3 (7 679 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Prezent urodzinowy

Dziękuję za życzenia i prezent urodzinowy. Inne banki (to nie reklama, bo nie podaję nazw) dają lokatę na wyższy procent. ING daje gify i piosenki. Ale się uśmiałem :-D

14-04-2026
Bankomat Jasienica

Naprawdę INg zeszło na psy, jeden bankomat (były dwa, ale komuś przeszkadzało) powolne oprogramowanie, ciągle awarie, brak możliwości wpłaty albo wypłaty. Kolejki codziennie od dwóch lat. Wstyd.

14-04-2026
Re.: Niezadowolenie z powodu wycofania paczek przelewów

Chciałbym napisać, że integracja s KSeF NIE JEST substytutem wycofanych paczek przelewów. Integracja pomaga co najwyżej z fakturami kosztowymi, ale nadal trzeba się męczyć ręcznie z wypłatami, przelew

...

14-04-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy