Odpowiedz

Błędny adres odbiorcy w przelewie walutowym.

Witam.

Wykonałem dzisiaj przelew do odbiorcy z Wielkiej Brytanii.

Facet wpierw wysłał mi dane gdzie był jego adres pocztowy, to też wbiłem go w adres odbiorcy.

Chwilę później już po tym jak zrobiłem przelew, dostałem od niego podobny email z tym, że zamiast adresu pocztowego był już adres banku i teraz nie wiem czy ten adres odbiorcy jest poprawny i czy zapłata dotrze. W internecie piszą, że czasem w przelewach zagranicznych wymagany jest adres banku.

Czy mam się czym przejmować? Kod IBAN, SWIFT i wszystko inne jest na 100% poprawne.

Odpowiedz
0 Lajków
patryklewicki24
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
08-05-2025
Wiadomość 1 z 2 (8 930 wyświetleń)

Re.: Błędny adres odbiorcy w przelewie walutowym.

Standardowo w formularzu przelewu podajesz tylko dane odbiorcy i jego adres. Dodatkowe dane banku wpisujesz tylko, jeśli odbiorca ich wymaga. Więc najlepiej skontaktować się z nim i dopytać, czy te dane są konieczne, aby jego bank mógł zaksięgować ten przelew.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
NataliaKr
Moderator
Moderator icon
502
88
18-01-2021
Wiadomość 2 z 2 (8 884 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Promocja na Operat szacunkowy

Podobno jest obecnie jakaś promocja na operat szacunkowy wykonany we własnym zakresie przez złożeniem wniosku kredytowego. Gdzie znajdę taką informację?

26-05-2026
Wplata BLIK we wplatomatach ING/Planet Cash

Witam.

Podczas biezacego weekendu nie moglam w trzech wplatomatach wplacic pieniedzy na konto za pomoca blika.

Za kazdym razem po wpisaniu kodu blik operacja zostawala automatycznie odrzucona, nawet nie

...

25-05-2026
Re.: Pożyczka online - problem techniczny

Mam ten sam problem, zgłoszony już prawie 2 tygodnie temu. Do tej pory nie rozwiązany, przykro patrzeć, że dzieje się to już od dłuższego czasu a pomoc techniczna udaje, że nie widzi takiego problemu.

...

25-05-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy