Odpowiedz

klucz U2F .....

Dzień dobry,

aktywowałem ostatnio klucz U2F w bankowości internetowej i w aplikacji mobilnej.

Dzisiaj logowałem się do profilu zaufanego poprzez ING i opiszę przygodę z tym związaną:

- najpierw login i hasło do bankowości WWW - kazał potwierdzić logowanie kluczem U2f w porcie USB komputera

- po zatwierdzeniu wniosku o przekazanie danych do gov.pl - kazał zatwierdzić w aplikacji mobilnej

- w aplikacji mobilnej - podczas logowania kazał podać pin (odcisk palca), i ponownie zatwierdzić kluczem U2F (przez NFC)

- zatwierdzam wniosek - każe ponownie podać pin/odcisk palca i po raz trzeci zatwierdzić kluczem U2F (przez NFC)

Rozumiem że trzeba być bezpiecznym, ale to trochę przesada, proszę przemyśleć sposób logowania w tym przypadku,

czy trzeba aż 3 razy potwierdzać kluczem tożsamość żeby wysłać jeden wniosek ? Emotikon: Mrugający

Odpowiedz
0 Lajków
krokodilko
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
7
0
28-04-2022
Wiadomość 1 z 1 (17 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
klucz U2F .....

Dzień dobry,

aktywowałem ostatnio klucz U2F w bankowości internetowej i w aplikacji mobilnej.

Dzisiaj logowałem się do profilu zaufanego poprzez ING i opiszę przygodę z tym związaną:

- najpierw login i h

...

23-03-2026
Re: Re.: ING Makler - błąd po aktualizacji 22.03.2026

Problem rozwiązany. Dziękuję jeszcze raz.

23-03-2026
Re: Re.: ING Makler - błąd po aktualizacji 22.03.2026

Wygląda na to, że wyceny zostały odświeżone tylko jednorazowo i dalej stoją w miejscu.. Jest lepiej, ale nie całkowicie dobrze.

23-03-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy