20-04-2021 15:53
Jakiś czas temu zepsuł mi się telefon i od nowa musiałem ustawić sobie aplikacje mobilną oraz zainstalować google pay. Wszystko w teorii działa, ale musze za każdą transakcją potwierdzać w aplikacji mobilnej płatność po przez podanie pinu. Wcześniej tego nie musiałem robić. Jest to dla mnie męczące gdy np robię dużo małych transakcji w aplikacji google play. Np. kupuje 10 razy coś w aplikacji za cenę 2.99zł.
Wcześniej jak płaciłem zbliżeniowo telefonem za pomocą aplikacji google pay, to mogłem nawet płacić kwoty powyżej 100zł bez potwierdzenia pinem na terminalu (po prostu płatność przechodziła i było to jeszcze w tym roku).
Czy coś się zmieniło w regulaminie i po prostu zbiegło się to z awarią mojego telefonu, czy ja coś mam źle skonfigurowane. Już nie mówię o dużych kwotach, ale potwierdzanie w aplikacji każdego zakupu za 3zł jest strasznie męczące.
21-04-2021 16:54
@pawmaj Standardowo transakcje w sklepach stacjonarnych powyżej 100 zł należy dodatkowo potwierdzić przez odblokowanie telefonu. Można to zrobić za pomocą odcisku palca, rozpoznawania twarzy lub kodem blokady - w zależności od ustawień Twojego telefonu. Transakcje internetowe powinny również przechodzić łatwo i szybko dzięki Google Pay. Spróbuj w tej sytuacji przeinstalować aplikację i jeszcze raz dodaj kartę do GP. Mam nadzieję, że to pomoże
Cześć,
Ile można mieć kont oko bonus dla pojedynczego użytkownika?
Ile można mieć kont oko bonus dla konta małżeńskiego?
26-12-2024
No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.
24-12-2024