12-12-2023 18:55
Dzień dobry,
Założyłem kilka dni temu IKZE oszczędnościowe. Jednak z uwagi, że prowadzę działalność gospodarczą mogę mieć zwiększony limit wpłat rocznych. W związku z powyższym złożyłem stosowne oświadczenie w oddziale banku. Kiedy zwiększony maksymalny limit wpłat pojawi się w zakładce emerytury? (obecnie nadal jest 8322zł)
13-12-2023 16:13
Prosimy, spróbuj wpłacić środki na konto z obowiązującym limitem wpłat na ten rok (2023).
* dla osób zatrudnionych na podstawie umowy o pracę: z 8 322 zł
* dla osób prowadzących pozarolniczą działalność gospodarczą: z 12 483 zł
Limity wpłat prezentowane są na stronie internetowej. Ten limit widoczny w Moim ING w zakładce Emerytury jest tylko dla klienta indywidualnego, który nie prowadzi działalności. Pracujemy nad rozwiązaniem, aby docelowo był również widoczny limit dla klientów prowadzących działalność. Aktualizacja limitów na rok 2024 będzie widoczna z początkiem roku.
Dziękujemy za zgłoszenie. Przekazałem Twoje uwagi do odpowiedniego zespołu i to sprawdzimy.
08-11-2024Aplikacja nadal nie działa. Brak na stronie jakiejkolwiek informacji na ten temat. Niestety jestem coraz mniej zadowolony z tego banku.
08-11-2024Mieliśmy wczoraj problemy z działaniem aplikacji. Rozwiązaliśmy już je. Jeśli na Twoim koncie nie pojawiła się wpłata, napisz do nas na czacie, który w aplikacji znajdziesz na dole.
08-11-2024