12-12-2023 18:55
Dzień dobry,
Założyłem kilka dni temu IKZE oszczędnościowe. Jednak z uwagi, że prowadzę działalność gospodarczą mogę mieć zwiększony limit wpłat rocznych. W związku z powyższym złożyłem stosowne oświadczenie w oddziale banku. Kiedy zwiększony maksymalny limit wpłat pojawi się w zakładce emerytury? (obecnie nadal jest 8322zł)
13-12-2023 16:13
Prosimy, spróbuj wpłacić środki na konto z obowiązującym limitem wpłat na ten rok (2023).
* dla osób zatrudnionych na podstawie umowy o pracę: z 8 322 zł
* dla osób prowadzących pozarolniczą działalność gospodarczą: z 12 483 zł
Limity wpłat prezentowane są na stronie internetowej. Ten limit widoczny w Moim ING w zakładce Emerytury jest tylko dla klienta indywidualnego, który nie prowadzi działalności. Pracujemy nad rozwiązaniem, aby docelowo był również widoczny limit dla klientów prowadzących działalność. Aktualizacja limitów na rok 2024 będzie widoczna z początkiem roku.
Prawdą jest, że przestępcy potrafią nadpisać nadawcę wysyłanego SMSa, który będzie wyglądał jak wysłany z ING. Jednak nie potrafią wysłać w imieniu banku kodu autoryzacyjnego, którego można użyć w apl
... 06-12-2025Trudno nam się tutaj odnieść do Twojej sprawy. Natomiast jeśli nie zgadzasz się z odpowiedzią na reklamację, to możesz się od niej odwołać. Możesz też napisać do nas na czacie, po zalogowaniu w Moim I
... 06-12-2025Trafiłem na ten temat w "społeczności ING " bo szukam rozwiązania problemu . Też spotkała mnie blokada konta przez brak oświadczenia. Zablokowane konto - na początku to się z tego śmiałem ale teraz
... 06-12-2025