Sposoby na oszczędzanie

Odpowiedz

IKE - pierwszy przelew z założeniem konta

Dzień dobry,

Parę dni temu przez aplikację ING założyłam IKE z pierwszą dyspozycją na Goldman Sachs od razu z kwotą 500 zł (to była też dyspozycja założenia konta IKE). 
Kwota ta nie jest widoczna w zakładce Emerytura / Goldman  - wartość wynosi nadal 0 zł.
W opcji „Dokup” także jest zdanie: dotychczas zainwestowana kwota: 0,00 PLN.
Natomiast z konta oszczędnościowego (też ING) pobrało 500 zł. Widzę potwierdzenie przelewu na Goldman w historii.
Czy na te 500 zł muszę poczekać aż pojawi się w aplikacji?
Czy jest to błąd aplikacji i uderzać bezpośrednio do banku czy bezpośrednio do funduszu?
W potwierdzeniu zawarcia umowy IKE nie ma nic o kwocie wpłaconej.

Dziękuję za wszelkie informacje.

Odpowiedz
0 Lajków
zimno
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
08-10-2024
Wiadomość 1 z 2 (531 wyświetleń)

Re.: IKE - pierwszy przelew z założeniem konta

Do czasu rozliczenia transakcji zakupu, którą na zlecenie banku realizuje Agent Transferowy, pieniądze nie są widoczne zarówno na rachunku bankowym, jak i na rejestrze. Może to potrwać do 5 dni roboczych. To jest prawidłowe działanie, nie musisz się martwić, pieniądze nie znikają, są zapisane u Agenta Transferowego, który proceduje Twoje zlecenie.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
ElżbietaG
Moderator
Moderator icon
108
16
14-12-2020
Wiadomość 2 z 2 (461 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Oświadczenie KYO w przypadku kredytu hipotecznego

Z racji tego, że masz u nas kredyt hipoteczny wspólny z żoną, to macie również wskazane konto, z którego kredyt jest spłacany. W takiej sytuacji każdy ze współposiadaczy kredytu może zostać poproszony

...

21-11-2024
Nadplata kredyt 2016

Witam wszystkich,
Umowa kredytowa została podpisana w 2016 i chciałbym zacząć go nadpłacać ale nie znalazłem odpowiedzi na parę pytań,

Pierwsze dotyczy zapisu w umowie, że jeśli chce nadpłacać kredyt to...

20-11-2024
Re.: ING Księgowość - Działalność nierejestrowana

Proszę też pomyśleć o „prostej spółce akcyjnej”

Dzięki serdeczne!

20-11-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy