Odpowiedz

Zwrot na kartę

Witam,

ostatnio zgłosiłem do reklamacji buty, które kupiłem w sklepie stacjonarnym.

Po miesiącu zgłosiłem je na reklamację, po tygodniu dostałem informację że gwarancję mi uznano.

We wtorek dostałem zwrot na kartę w sklepie (kupowałem kartą) przez terminal.

Sprzedający powiedział że będzie jutro, bądź 2 dni.

Dzisiaj mija 3 dzień, a pieniędzy na koncie nie ma.

W jakim czasie bank księguje takie zwroty? Czy to powinno być tak jak przy zwykłym przelewie - 1 dzień?

Odpowiedz
0 Lajków
Kovval007
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
16-09-2016
Wiadomość 1 z 2 (27 709 wyświetleń)

Re.: Zwrot na kartę

czas zwrotu zależny jest od sprzedawcy (kiedy otrzymamy raport z terminala, w którym dokonano takiego zwrotu).

Jeśli otrzymamy takie rozliczenia, automatycznie zaksięgujemy pieniądze na Twoim koncie. 

Nie znamy jednak dokładnego terminu kiedy sprzedawca wyśle nam rozliczenia.

---
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MarcinB
Były moderator
Były moderator icon
445
144
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (27 662 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Najem długoterminowy samochodu

Najlepiej to zobacz sobie gdzie ma place masterlease, wybierz się tam stacjonarnie, zobacz jakie mają samochody na wynajem. Na stronie możesz sobie mniej więcej przeliczyć, ile Cię to będzie kosztował...

18-12-2024
Kredyt hipoteczny

Witam.  Jestem na etapie kupna działki.  Dojazd do działki jest droga prywatna . Po rozmowie z właścicielem będzie służebność dojazdu do działki.  Podczas załatwiania kredytu hipoteczne powiedziałem ż...

18-12-2024
Kredyt hipoteczny

Witam. Złożyłem wniosek na kredyt hipoteczny na działkę. W rozmowie z właścicielem dzałki dojazd do działki jest droga prywatną. Przy składaniu wniosku powiedziałem że dojazd do dzidłki będzie służebn...

18-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy