Płatności

Odpowiedz

Przelew walutowy - z ING do Czech

[ Edytowane ]
Witam

Potrzebuje zapłacić 300 koron czeskich na konto w Czechach. Jak to mniej więcej wyliczyć - tzn ile mam przelać PLN?

Bic swift to AGBACZPP
Czyli Moneta Money Bank.

Wedle tego
https://www.moneta.cz/web/en/exchange-rates

55 PLN to 304 korony. Dobrze dedukuję?
Odpowiedz
0 Lajków
tekkno
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
8
0
21-07-2020
Wiadomość 1 z 4 (7 972 wyświetleń)

Re.: Przelew walutowy - z ING do Czech

[ Edytowane ]
Czy po prostu w aplikacji mobilnej wybrać przelew walutowy, wpisać dane i wybrać walutę Korona Czeska i wpisać 300? Odbiorca w Czechach otrzyma rowne 300 koron a z mojego konta zniknie ok 55 zł?
Odpowiedz
0 Lajków
tekkno
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
8
0
21-07-2020
Wiadomość 2 z 4 (7 966 wyświetleń)

Re.: Przelew walutowy - z ING do Czech

[ Edytowane ]
I jaki będzie orientacyjny koszt takiego przelewu?

Czy odbiorca otrzyma te 300 koron? Czy jego bank też pobierze z tej kwoty jakąś opłatę?
Tak jak wcześniej napisałem
Moneta Money Bank
Odpowiedz
0 Lajków
tekkno
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
8
0
21-07-2020
Wiadomość 3 z 4 (7 954 wyświetleń)

Re: Re.: Przelew walutowy - z ING do Czech

Koszt przelewu walutowego po naszej stronie to 40 zł. Niezależnie od kwoty wykonanego przelewu. Nie wiemy, czy bank odbiorcy pobiera dodatkowe opłaty za przyjęcie przelewu. W bankowości internetowej wykonując taki przelew po wpisaniu kwoty w koronach czeskich system od razu przeliczy je z konta złotówkowego po aktualnym kursie. Pojawi się informacja, po jakim kursie będzie wymiana i jaka kwota w złotówkach zostanie pobrana z Twojego konta.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
DominikaW
Moderator
Moderator icon
252
47
11-02-2020
Wiadomość 4 z 4 (7 893 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Rozpatrzenie wniosku

Tak - wspaniale. Należy nadmienić, że proces weryfikacji dokumentów nie jest realizowany do zakończenia w jednym kroku. Kiedy znajdujecie państwo brak - podajecie wymaganie i wniosek trafia na koniec

...

31-03-2025
Re.: Długi proces decyzyjności

Dziękuje za odpowiedź Pani Natalio.
Niestety ale nie widzę sensu dla mnie składania reklamacji bo nic to nie zmieni. Termin minął.
Jeżeli to ma przysporzyć państwu źródła do poprawy procesu - to ja podz

...

31-03-2025
Re.: Elewacja - kredyt hipoteczny

Prosimy w tej sprawie skontaktuj się z naszymi doradcami hipotecznymi. Przez naszą stronę możesz się umówić na spotkanie wideo z dowolnego miejsca. Skorzystać z naszej strony www.ing.pl/kontakt : Spot...

31-03-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy