06-10-2016 21:01
Witam Serdecznie posiadam ROR w EURO zrobiłem dziś przelew walutowy do Holandii w kwocie 90 EURO wybrałem opcję SHA bez banków pośredniczących, rozumiem że do Holandii trafi cała kwota 90 EURO czy będzie ona pomiejszona?
W potwierdzeniu przelewu pisało że ponoszę koszt 5 zł za przelew, nie pisało nic o kosztach jakie ponosi odbiorca?
Jaki jest czas realizacji takiego przelewu?
07-10-2016 17:40
Nie mamy możliwości zagwarantowania, że przelew zostanie zrealizowany bez uczestnictwa banków pośredniczących.
W przypadku wybrania opcji pokrycia kosztów SHA – koszt należne bankowi wysyłającemu pokrywa zleceniodawca, a pozostałe koszty pokrywa beneficjent. Nie znamy oferty banku holenderskiego zatem cięzko gwarantować ze bank odbiorcy nie pobierze dodatkowych opłat.
Czas realizacji to ok. 3 dni robocze.
07-10-2016 19:43
Rozumiem, że dla klientów indywidualnych nie jest dostępna żadna inna opcja niż SHA , tylko dla kont firmowych? U mnie po wpisaniu nr konta było tylko SHA. Mam nadzieję że przelew dojdzie jednak w całości.
09-10-2016 12:21
Jeżeli przelew w EUR realizujesz z konta w PLN do Holandii to możesz wybrać opcję pokrycia kosztów SHA lub OUR. Opcja pokrycia kosztów OUR oznacza, że opłaty i prowizje pokrywane są wyłącznie przez płatnika. Opłata za ten przelew wynosi 40 zł. Natomiast do tego mogą naliczyć się koszty banku odbiorcy, które zaksięgujemy po otrzymaniu takiej informacji z banku odbiorcy.
Jeżeli korzystasz z ING BankOnLine to trzeba wybrać realizację przelewu jako Przelew walutowy.
Dzień dobry,
proszę, sprawdź czy w ustawieniach programu antywirusowego nie masz wprowadzonych ograniczeń dla naszej strony logowania. Proszę, spróbuj też skorzystać z innej przeglądarki lub innego urz
Dziękuję za zainteresowanie naszą propozycją. Ofertą kredytów hipotecznych zajmują się nasi eksperci hipoteczni w placówkach banku.
Na kontakt z naszym specjalistą możesz umówić się w Moim ING. Po zal
Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
3 | |
1 | |
1 | |
1 | |
1 |