21-12-2021 14:08
Niestety, nie działa na REDMI NOTE 8 PRO
Korzystam tylko awaryjnie, głównie gdy mam jedynie telefon ze sobą. Z Huawei działało zawsze, ale nie mam już tamtego telefonu. Na Redmi note 8 pro dzisiaj nie działa! Nie pomogło usunięcie i ponowne dodanie płatności kartą w telefonie. Nie pomogło ponowne uruchomienie telefonu i kolejne usunięcie i dodanie płatności telefonem. Skorzystałem więc z innego telefonu, też Redmi note 8 pro, na którym zainstalowałem aplikację, 4.2.0, zalogowałem się, aktywowałem płatności telefonem potwierdziłem smsem i uruchomiłem NFC. Niestety też nie mogłem dokonać płatności po zbliżeniu do terminala i tego drugiego telefonu. Oba Redmi nie inicjowały połączenia, terminal po jakimś czasie przerywał płatność, dlatego jestem pewny, że obecna aplikacja 4.2.0 nie obsługuje wszystkich telefonów, a na pewno dotyczy to Redmi Note 8 pro, obu modeli 64 i 128Gb. Już w domu, po godzinie, gdy miałem dostęp do karty skorzystałem z opcji sprawdź jak działa płatność telefonem i oba telefony zachowały się prawidłowo, wibrowały i wydawały dźwięki po zbliżeniu karty do nich. Terminal w sklepie, Aldi, też był 100% sprawny, bo kasjerka przyjmowała w tym dniu już takie płatności i byłem pierwszym z kłopotami. W końcu zapłaciłem Blikiem
22-12-2021 14:24
Sprawdź jeszcze, czy naszą aplikację masz ustawioną jako domyślną metodę płatności. Jeżeli standardowe czynności nie pomogły, to musimy dokładniej przeanalizować Twoją sytuację. Proszę, napisz do nas na czacie w Moim ING lub zadzwoń do nas 32 357 00 69. Przyjmiemy zgłoszenie techniczne.
Dodam, że oprócz karty Mastercard w telefonie możesz też korzystać z Visy Zbliżeniowej w telefonie i od niedawna z BLIKA Zbliżeniowego. Dzięki tym rozwiązaniom zapłacisz w sklepie zbliżeniowo telefonem.
Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
4 | |
3 | |
3 | |
1 | |
1 |