27-02-2018 18:27
Czy karta wirtualna można dokonywać płatności zagranicznych?Pytam ponieważ próbując dodać taką kartę jako forme płatności do Netflixa serwis wyrzucił informacje żebym sprawdził czy karta obsługuje płatnosci zagraniczne.
28-02-2018 16:57
Kartą wirtualną możesz płacić również w innych walutach niż PLN. Transakcje dokonane w innych walutach niż PLN przeliczamy na PLN z zastosowaniem kursu obowiązującego w systemie VISA w dniu przeliczenia transakcji przez VISA. Będziesz miał pobraną kwotę w PLN rozliczoną przez VISA.
Sprawdź czy masz na koncie karty wystarczające pieniądze oraz swoje obecne limity na płatności kartą:
Jeżeli te czynności Ci nie pomogą, to napisz do nas przez Moje ING lub zadzwoń 48 32 357 00 12.
22-03-2018 00:38
Witam,
Jaki będzie przelicznik/kurs waluty gdy będę wykonywał płatność kartą wirtualną w sklepie zagranicznym (dolary amerykańskie)?
Domyślam się, że będzie to po kursie Visa z tego przelicznika https://www.visaeurope.com/making-payments/exchange-rates . Proszę jeszcze o informację czy przeliczając płatność na podanej przeze mnie stronie muszę wpisywać jakąś wartość ( jak tak to jaką) w polu "Enter conversion fee (0-10%)"?
23-03-2018 06:11 | Edytowano: 23-03-2018 06:13
Przewalutowanie Twojej płatności na PLN będzie po kursie Visa z dnia przeliczenia transakcji przez Visa. Możesz skorzystać z kalkulatora, który zamieściłeś we wpisie.
Za płatność kartą wirtualną Visa nie pobieramy opłaty (nawet jeżeli jest w innej walucie niż PLN). W tym kalkulatorze wpiszesz 0.
U mnie też wydłużyli,przed chwilą zobaczyłem w aplikacji
04-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
4 | |
3 | |
3 | |
1 | |
1 |