17-01-2022 07:53
Witam, mieszkając w DE bardzo spodobał mi się pomysł że na rachunkach był kod QR a aplikacja bankowa miała czytnik tych kodów. Po przeczytaniu takiego kodu (mandat, rachunek za prąd itp.) wszystkie istotne dane były wprowadzone, wystarczyło tylko potwierdzić i gotowe.
Pozdrawiam Sywlek
18-01-2022 06:13 | Edytowano: 24-01-2022 14:05
Dziękujemy za przesłaną sugestię Niektóre faktury mają już taką funkcjonalność. Przekazałam Twoją propozycję do odpowiedniego działu.
Obecnie jednak możesz płacić za rachunki ze zdjęcia lub pliku z fakturą.
Opcja pozwoli Ci szybko uzupełnić przelew bez przepisywania danych z faktury.
Kiedy załadujesz plik z fakturą lub jej zdjęciem, my poszukamy w obrazie kluczowych danych. Następnie uzupełnimy pola z nazwą odbiorcy i jego numerem konta, tytułem i kwotą przelewu. Jeśli nie rozpoznamy jakichś danych, pozostawimy puste pole.
Pozostałe kroki przelewu nie zmieniają się - sprawdź czy dane są poprawne i potwierdź przelew.
Opcja dostępna jest tylko dla przelewu zwykłego w PLN z osobistego rachunku oszczędnościowo rozliczeniowego.
23-07-2024 15:38
To daje fajne pole do nadużyć. Jeśli ktoś nie zweryfikuje źródła takiego dokumentu, można podrzucić ofierze taki wygenerowany kod qr ale prowadzący do rachunku słupa. Ciekawe ile osób by wykonało takie przelewy.
Wygoda i bezpieczeństwo to zawsze będą dwa różne bieguny.
Prosimy, w tej sprawie skontaktuj się z nami na czacie w Moim ING w dni robocze od 8-16 i specjaliści od restrukturyzacji sprawdzą Twoją sytuację i dane w systemie bankowym.
02-11-2024