Kwestie dotyczące forum

Odpowiedz

[Administracja] GMail, wiadomości z domeny info.ingbank.pl trafiają do spamu, DKIM/SPF

[ Edytowane ]

Począwszy od maila potwierdzającego rejestrację konta w państwa serwisie, wszystkie wiadomości są klasyfikowane przez serwer poczty GMail jako spam. Problem prawdopodobnie leży w konfiguracji rekordu SPF dla domeny (+ postfix rewrite). Weryfikacja DKIM przebiega pooprawnie z ostrzeżeniem: From is not in the signing domain.

Ostrzeżenia pokazują się zarówno w kliencie webowym GMail jak i w lokalnym kliencie poczty (Thunderbird + DKIM Verifier). Taka sytuacja Emotikon: LOL

Problem można "obejść" (nie sprawdzałem):

- dodając adres email portalu do kontaktów GMail

- utworzyć filtr z dalszym działaniem "nigdy nie wysyłaj do spamu"

Proszę o sprawdzenie sytuacji.

from.png ‏1 KB
gmail_spam.png ‏1 KB
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 1 z 2 (6 725 wyświetleń)

Re: [Administracja] GMail, wiadomości z domeny info.ingbank.pl trafiają do spamu, DKIM/SPF

Dziękujemy za informację. Przekazaliśmy tę sprawę do odpowiedniego działu. Sprawdzimy to.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
KarolB
Moderator
Moderator icon
204
26
02-09-2021
Wiadomość 2 z 2 (6 632 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: promocja Mobili zyskują-nie zalicza płatności kartą

Konto zostało założone 21 maja ,karta przyszła dopiero 29 maja wiec nie wiem czy oni licza do końca maja jako jeden miesiąc czy od 21 maja do 21 czerwca - miesiąc od 22 czerwca do 22 lipca drugi miesi

...

09-08-2026
Re: promocja Mobili zyskują-nie zalicza płatności kartą

Informacja o spełnionym warunku transakcji pojawi się po spełnieniu tego warunku, a więc po wykonaniu tych 5 transakcji w 3 różnych miesiącach.  System nie pokazuje spełnienia w każdym miesiącu z osob

...

09-08-2026
Re: Czas oczekiwania i cofnięcie wniosku

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Przykro nam, że proces związany z wnioskiem o kredyt hipoteczny był dla Państwa niekomfortowy.

Rozumiemy, że długi czas oczekiwania, problemy z komunikacją

...

09-08-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy